εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη ανα εβδομάδα | υγεία | ψυχολογία | διατροφή - fitness | τοκετός | μόδα-ομορφιά |

Γεννάτε καλοκαίρι; Να, κάτι που δεν ξέρατε!

07/07/2014
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Γεννάτε καλοκαίρι; Να, κάτι που δεν ξέρατε!
Το καλοκαίρι γεννιούνται ψηλότερα παιδιά! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Telegraph!

Όσα μωρά γεννιούνται στο τέλος του καλοκαιριού ή λίγο μετά, είναι, κατά μέσο όρο, μισό εκατοστό ψηλότερα και έχουν πιο πλατιά οστά (με συνέπεια η οστική μάζα τους να είναι συνολικά πιο αυξημένη), σε σχέση με τα μωρά που γεννιούνται το χειμώνα και την άνοιξη, σύμφωνα με 18χρονη έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Οι μέλλουσες μαμάδες του καλοκαιριού, απλώς και μόνο με το να περπατούν έξω και να εκτίθενται -με μέτρο- στον ήλιο, επωφελούνται, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή της βιταμίνης D στο δέρμα, ενώ οι έγκυες του χειμώνα θα πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα της ίδιας βιταμίνης, σύμφωνα με τις συστάσεις των βρετανών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι και ιδίως οι έγκυες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται από τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς λίγη ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο κάνει καλό.

Τα υψηλότερα παιδιά τείνουν να έχουν, ούτως ή άλλως, μεγαλύτερα οστά, αλλά η έρευνα διαπίστωσε ότι η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει κι άλλο την οστική μάζα, χάρη στην αυξημένη βιταμίνη D, η οποία -σε συνεργασία με το ασβέστιο- αποδεικνύεται σημαντική μέσα στη μήτρα για το σχηματισμό των οστών του εμβρύου. Τα μεγαλύτερα οστά θεωρούνται ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά σε σπασίματα λόγω οστεοπόρωσης σε επόμενο στάδιο της ζωής.

Δείτε εδώ πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί σας.

Σχετικά Άρθρα

Τι σχέση έχει το ύψος της μητέρας με τον πρόωρο τοκετό;
Κι όμως το ξέρατε ότι το ύψος της μητέρας επηρεάζει το πόσο πρόωρα θα γεννήσει; Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα του Ερευ...
Σε ποιον θα μοιάζει το μωρό;
Το «σε ποιον θα μοιάσει το μωρό», είναι μια κλασσική απορία που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς, καθώς επίσης και οι παππούδες σε κάθε οικογέν...
15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιμένοντας να...γεννήσετε!
1. Κάντε μανικιούρ - πεντικιούρ.2. Κάντε μια επιλογή από CD που θα έχετε μαζί σας στον τοκετό, για να δημιουργήσετε χαλαρωτική ατμόσφαι...