Θα μπορούσε να ήταν μία ακόμα γέννα σαν τις άλλες, αν η μητέρα δεν ήταν η… γιαγιά!

Η ιστορία έχει ως εξής…

H  Alice Hohenhaus ήταν μόλις  4 ετών όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία. Στα 9 της χρόνια υποτροπίασε με συνέπεια οι ακτινοβολίες σε όλο της το σώμα να καθιστούν δύσκολο να κάνει παιδιά.
Η τύχη στάθηκε -για λίγο- δίπλα της και στα 23 της χρόνια μένει έγκυος. Όμως, δυστυχώς θα χάσει το μωράκι της την 15η εβδομάδα.  Οι επιπλοκές στην μήτρα της από την αποβολή αυτή, δεν της άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας, ότι στο μέλλον θα καταφέρει να ολοκληρώσει μία πιθανή εγκυμοσύνη ως το τέλος και να μεγαλώσει την οικογένειά της.

Η 46χρονη  μητέρα της, Theresa, μη θέλοντας η κόρη της να μείνει άτεκνη πήρε την απόφαση να γίνει παρένθετη μητέρα, με σκοπό να κυοφορήσει και να γεννήσει εκείνη το παιδί της, με ωάρια της κόρης της! «Η Alice είχε ήδη τα ωάρια, οπότε σκέφτηκα «γιατί όχι;» Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να ήμουν πολύ μεγάλη και η Alice ήταν αρνητική και προβληματισμένη» είπε η Τheresa στη Daily Mail Australia. H Theresa, η οποία είναι μητέρα 5 παιδιών και έχει φιλοξενήσει ως ανάδοχη μητέρα άλλα 50 παιδιά, έμεινε έγκυος σχεδόν αμέσως. Χάρη στην απίστευτη γενναιοδωρία της μάνας και τις προόδους της ιατρικής τεχνολογίας, η Τheresa κατάφερε όχι μόνο να έχει μια καλή γέννα, αλλά και να φέρει μία νέα ζωή στον κόσμο… το εγγονάκι της. «Πρέπει να πω ότι ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου», είπε η Theresa… «Ανησυχούσα για την ώρα του τοκετού, αν θα τα καταφέρω, αλλά ευτυχώς γέννησα καλά και με φυσιολογικό τοκετό. Η στιγμή που πήρα για πρώτην φορά στην αγκαλιά μου τον εγγονό μου ήταν όταν η Alice έκοβε τον ομφάλιο λώρο. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω αυτές τις στιγμές».  

Στην χώρα μας…

Βέβαια, ανάλογο περιστατικό είχαμε και στην χώρα μας όταν η 67χρονη(!!!) Αναστασία Όντου από τον Αμπελώνα, αποφάσισε να γεννήσει το μωρό του παιδιού της. Για να προχωρήσει η διαδικασία, η οικογένεια εξασφάλισε δικαστική απόφαση – πρώτη στα χρονικά για 67χρονη – από το Πρωτοδικείο της Λάρισας, ώστε η γιαγιά να γίνει νόμιμα παρένθετη μητέρα.

Εσείς θα το επιχειρούσατε;