Το μετρό της Μόσχας αποφάσισε να προσφέρει στις εγκύους που μετακινούνται με αυτό ειδικές κονκάρδες ώστε να αναβαθμισθεί η κοινωνική ευθύνη και η ευγενική συμπεριφορά των επιβατών μεταξύ τους. 

Οι έγκυες θα μπορούν να πάνε στα γκισέ που υπάρχουν στις στάσεις του μετρό και έχουν την ταμπέλα «Ζωντανή επικοινωνία» και να ζητήσουν την σχετική κονκάρδα, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητα ή κάποιο δικαιολογητικό. Στην κονκάρδα γράφει «Ευχαριστώ που παραχωρήσατε στη μέλλουσα μητέρα την θέση σας». «Η κονκάρδα είναι κόκκινου χρώματος για να είναι ευδιάκριτη και ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει τις μέλλουσες μητέρες να πραγματοποιούν με ασφάλεια και άνεση τις μετακινήσεις τους στο μετρό», δήλωσε ο υποδιευθυντής του Μετρό της Μόσχας και αρμόδιος στρατηγικής ανάπτυξης Ρομάν Λατίποφ.

Ο Λατίποφ επισήμανε επίσης, ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πιλοτικά και πως εάν υπάρξει θετική ανταπόκριση, η διοίκηση σκοπεύει να την καθιερώσει. Να σημειωθεί, πως η κονκάρδα δίνεται δωρεάν, διατίθεται σε 13 στάσεις του μετρό και σε πέντε στάσεις του δακτυλίου του μετρό.    Διαβάστε επίσης: Δώσε τη θέση σου σε μια έγκυο – τη χρειάζεται περισσότερο!