Οι έρευνες δείχνουν επανειλημμένα ότι είναι επικίνδυνο να κάνετε το αντίθετο. Η ζώνη σε κατάλληλη θέση είναι απαραίτητη όταν βρίσκεστε σε ένα όχημα. Προστατεύστε εσάς και το μωρό σας δένοντας σωστά τη ζώνη που έχει τρία σημεία (τις δύο πλευρές των ποδιών και τον έναν ώμο). Περάστε τη ζώνη κάτω από την κοιλιά σας, χαμηλά στα κόκαλα της λεκάνης. Σε καμία περίπτωση, δεν δένουμε τη ζώνη πάνω στην κοιλιά γιατί, σε περίπτωση σύγκρουσης, η ζώνη μπορεί να μετατοπίσει τον πλακούντα ή να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Αντίστοιχα, η ζώνη πρέπει να περνάει ανάμεσα στο στήθος και όχι στην άκρη του λαιμού. Προσαρμόστε έτσι τη ζώνη ώστε να μην την περνάτε πίσω από την πλάτη ή κάτω από τη μασχάλη σας, γιατί έτσι αυξάνετε τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Αν φοράτε ζακέτα ή μία μπλούζα με ύφασμα που γλιστράει, καλύτερα να την αφαιρέσετε μέσα στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που κάθεστε εσείς στη θέση του οδηγού, προσαρμόστε την έτσι ώστε να μην πιέζεται η κοιλιά σας μπροστά αλλά να μπορείτε να φτάνετε και τα πεντάλ κάτω. Επίσης, δεν υπάρχει κίνδυνος έτσι να χτυπήσει ο αερόσακος την κοιλιά σε περίπτωση σύγκρουσης. Όπως και να έχει, αποφύγετε την οδήγηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί οι στατιστικές δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάθονται στο πίσω κάθισμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν. Κι εκεί όμως θα πρέπει να δέσετε κανονικά τη ζώνη σας.

Σε περίπτωση ατυχήματος, μην αμελήσετε να ενημερώσετε το γιατρό σας. Ακόμα κι αν νιώθετε καλά, λάβετε όλα τα μέτρα προστασίας και βεβαιωθείτε ότι το ατύχημα δεν έχει επηρεάσει την υγεία του παιδιού σας.