Η πιο άνετη στάση ύπνου για εσάς που κυοφορείτε είναι στο πλάι με λυγισμένα γόνατα. Μπορείτε να τοποθετήσετε μαξιλάρια κάτω από την κοιλιά σας, ανάμεσα στα πόδια και πίσω από την πλάτη. Μία άλλη βολική στάση είναι να ξαπλώνετε ανάσκελα αλλά σαν να κάθεστε και να ακουμπάτε σε πολλά μαξιλάρια μαζεμένα.

Το να κοιμάστε μπρούμυτα είναι μία συνήθεια που ανήκει στο παρελθόν, διότι η κοιλιά μεγαλώνει και το στήθος γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο. Αντίστοιχα, το να ξαπλώνετε κανονικά ανάσκελα, νιώθετε το βάρος της μήτρας να πιέζει τη σπονδυλική στήλη, τους μυς της πλάτης και τεράστια αιμοφόρα αγγεία που μπορούν αν μειώσουν τη ροή του αίματος στο σώμα του δικού σας αλλά και του μωρού.

Εκτός από προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, το να κοιμάστε ανάσκελα, μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς πόνους, πρήξιμο, αιμορροΐδες, χαμηλή πίεση που οδηγεί σε ζαλάδα και ροχαλητό που οδηγεί στην άπνοια. Επομένως, διαλέξτε μία πλευρά για να κοιμηθείτε και αν ξυπνήσετε και είστε ανάσκελα, μην ανησυχήσετε. Απλά ξαναγυρίστε στο πλάι.