Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν ήδη τα κοινά συμπτώματα που προκαλεί η εγκυμοσύνη, όπως η πρωινή ναυτία, οι καούρες και οι λιγούρες για φαγητό. Υπάρχουν όμως και πιο παράξενα συμπτώματα που ίσως να μην είχατε ακούσει μέχρι σήμερα.

Πίκα. Αν έχετε λιγούρα ή λαχταράτε πάγο, χώμα ή και κιμωλία, μπορεί να πάσχετε από την ασθένεια πίκα, σύμφωνα με την οποία θέλετε να τρώτε μη φαγώσιμα αντικείμενα. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι προκαλεί αυτήν την ασυνήθιστη ανάγκη αλλά ίσως να συμβάλει ο συνδυασμός βιοχημικών και ψυχολογικών παραγόντων.

Ρινίτιδα. Αν η μύτη σας είναι μπουκωμένη ή ‘τρέχει’ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε μάλλον ανήκετε στο 20 με 30% των γυναικών που έχουν αυτόν τον τύπο συμφόρησης. Η ρινίτιδα της εγκυμοσύνης, όπως ονομάζεται, μπορεί να ξεκινήσει στο δεύτερο μήνα και να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης ή ακόμα και λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Μεγάλη έκκριση σάλιου. Οι ειδικοί δεν ξέρουν με ακρίβεια που οφείλεται η υπερβολική έκκριση σάλιου, αλλά πιθανώς να συνδέεται με τις ορμονικές αλλαγές και τη ναυτία στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Ματωμένα ούλα. Συνήθως θα δείτε μικρά ροζ σημάδια στην οδοντόβουρτσα ή λίγο αίμα στα ούλα μετά τη χρήση οδοντικού νήματος. Εν μέρει οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που κάνουν τα ούλα πιο ευαίσθητα στα βακτήρια της πλάκας.

Τριχοφυΐα. Αυτό μπορεί να είναι καλό για τα μαλλιά σας που γίνονται πλουσιότερα και πυκνότερα, αλλά διαπιστώνετε ότι μπορεί να έχετε τριχοφυΐα σε ανεπιθύμητες περιοχές του σώματος ή και στο πρόσωπο.