εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη ανα εβδομάδα | υγεία | ψυχολογία | διατροφή - fitness | τοκετός | μόδα-ομορφιά |

Οι πιο ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη!

11/06/2013
Από: Νινέττα Φαφούτη |  σχολιάστε
Οι πιο ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη!

Μπορεί η κοιλίτσα σας να μεγαλώνει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε ν’ απολαμβάνετε το σεξ. Το αντίθετο μάλιστα, μπορείτε να το εμπλουτίσετε κιόλας!

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η αποθέωση του αισθησιασμού, χάρη στις ορμόνες που κατακλύζουν τώρα το σώμα σας.  Ωστόσο για τα περισσότερα ζευγάρια η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί και μια νέα κατάσταση που δημιουργεί ερωτηματικά, τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ερωτική τους ζωή.
Eίναι αλήθεια ότι η άγνοια και ο  φόβος  των νέων ζευγαριών λειτουργούν κατασταλτικά στην ερωτική δραστηριότητά τους, κυρίως καθώς θεωρούν πως η σεξουαλική επαφή και - κυρίως η διείσδυση - μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και κατά συνέπεια στην υγεία του μωρού τους. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι σε γενικές γραμμές και μέχρι τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης μπορείτε να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, εφόσον βέβαια έχετε ενημερώσει τον γυναικολόγο σας και σας έχει δώσει το «πράσινο φως».
Είναι λογικό και αναμενόμενο, μετά τον 5ο μήνα που η κοιλίτσα αρχίζει να φουσκώνει το σεξ να γίνεται λίγο πιο άβολο και δύσκολο για σας. Στην περίοδο αυτή, αυτό που θα «σώσει» την ερωτική σας ζωή είναι η ανοιχτή επικοινωνία που πρέπει έχετε με τον σύντροφό σας. Και αυτό γιατί θα υπάρξουν φορές που θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους σεξουαλικής ικανοποίησης. Είναι μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με νέες τεχνικές και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα ανακαλύπτοντας νέες πηγές απόλαυσης. Εξάλλου υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι για να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φυσικά να βρείτε και νέες στάσεις, ανάλογα με το είδος του σεξ που σας αρέσει και θέλετε να έχετε. Να θυμάστε ότι το καλό sex, ακόμα και στην περίοδο της εγκυμοσύνης «απαιτεί» διάθεση, ευελιξία της σκέψης και προθυμία να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Σε γενικές γραμμές μία καλή στάση sex στην εγκυμοσύνη θεωρείται εκείνη που επιτρέπει και στους δυο συντρόφους να είναι άνετα σωματικά και η φυσική τους επαφή να είναι η καλύτερη δυνατή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ασκείται καμία πίεση στην μήτρα και την κοιλιά, δεν έχετε παρά να οπλιστείτε με δημιουργικότητα, αίσθηση του χιούμορ και… πολλά μαξιλάρια.
Κι επειδή αναμφισβήτητα ξέρετε καλά ότι η φαντασία, ο αυτοσχεδιασμός και ο αυθορμητισμός είναι τα πιο "χρήσιμα" εργαλεία για μια  συναρπαστική  σεξουαλική ζωή, εμείς απλά σας προτείνουμε ενδεικτικά κάποιες από τις πλέον... ενδεδειγμένες και κατάλληλες στάσεις για μια....δημιουργική και απολαυστική περίοδο αναμονής. Τα υπόλοιπα είστε ελεύθεροι να τα ανακαλύψετε...περιμένοντας. 


Οι στάσεις της αναμονής 
 

                                                                                              
Στάση «κουτάλι»: και οι δυο ξαπλωμένοι στο πλάι, με εσάς να έχετε ελεύθερη την κοιλιά σας ή με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα σας για να μην πιέζεται η κοιλιά. Είναι βολική, και ξεκούραστη και για τους δύο συντρόφους, ενώ αρκετές γυναίκες την προτιμούν κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης όπου η κοιλιά τους έχει μεγαλώσει πάρα πολύ γιατί είναι μια στάση που δεν προσφέρει βαθιά διείσδυση. 

 
Στάση «από πάνω»: Η παραδοσιακή «ιεραποστολική» στάση (εσείς από κάτω) ενδείκνυται μόνο για τους πρώτους μήνες.  Μετά η κατάσταση ανατρέπεται στην κυριολεξία. Ο σύντροφός σας είναι ξαπλωμένος κι εσείς κάθεστε από πάνω του, αρκεί η κοιλιά σας να μην έχει μεγαλώσει αρκετά και σας εμποδίζει. Σε πολλές γυναίκες αρέσει αυτή η θέση διότι, τους παρέχεται η δυνατότητα να ελέγχουν την διέγερση της κλειτορίδας τους, το βάθος της διείσδυσης και τον ρυθμό της επαφής.


Στάση «Στα τέσσερα». Η στάση αυτή ενδείκνυται μέχρι και τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.  Για να μην νιώθετε μεγάλη πίεση, μπορείτε να τοποθετείτε μερικά μαξιλάρια κάτω από την κοιλιά σας. Έτσι δεν θα σας βαραίνει ούτε το στήθος, ούτε η κοιλιά σας. Αυτή η θέση μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη για τους δύο συντρόφους, με βαθιά διείσδυση, όπου δεν ασκείται καθόλου πίεση στην κοιλιακή χώρα. Με τη στάση αυτή ο άντρας μπορεί να χαϊδέψει το στήθος, την κοιλιά και τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Επειδή η διείσδυση είναι πιο βαθιά σε αυτή τη στάση είναι σημαντικό να επικοινωνείτε στον σύντροφό σας αν αισθάνεστε ενόχληση ή πόνο.


Στάση «side by side». Επιτρέπει την πιο ισότιμη σωματική επαφή ακόμα και από την στάση «κουτάλι» και αυτό γιατί σταυρώνοντας τα πόδια μεταξύ σας μπορείτε να πετύχετε ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση.


Επιπλέον:

 
Το στοματικό σεξ δεν απαγορεύεται και δεν προκαλεί προβλήματα, παρά μόνο όταν ο σύντροφος σας φυσήξει αέρα εντός του κόλπου (πολύ σπάνιο φαινόμενο βέβαια). Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει σχετικός κίνδυνος να εισέλθει αέρας στην εμβρυική κυκλοφορία.

Το «πρωκτικό σεξ» δεν συστήνεται κατά την εγκυμοσύνη. Και αυτό γιατί μπορεί να εισέλθουν στον κόλπο σας βακτηρίδια του πρωκτού που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση που να είναι επικίνδυνη για το έμβρυο. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετα προβλήματα αν ταλαιπωρείστε από αιμορροΐδες. Στο πρωκτικό σεξ είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού για να αποφευχθούν προστατίτιδες και ουρηθρίτιδες στους άνδρες. Επίσης θα πρέπει να βγει το προφυλακτικό για την διείσδυση του πέους στον κόλπο για να μην μεταφερθούν κολοβακτηρίδια και να μην προκληθεί μόλυνση και κολπίτιδα στη γυναίκα.
 
Με την συνεργασία της κας Μαρίνας Μόσχα (Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια - Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας)

Σχετικά Άρθρα

Βίντεο: 7 εύκολοι τρόποι για να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη!
Ένα διαφωτιστικό βίντεο που μας δείχνει 7 απλούς τρόπους για να κάνουμε σεξ στην εγκυμοσύνηΗ περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η αποθέωση του α...
Πότε πρέπει να πείτε όχι στο σεξ στην εγκυμοσύνη
Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σεξ στην εγκυμοσύνη δεν είναι καθόλου απαγορευτικό. Αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιπλοκές, το μωρό προστ...
Η εγκυμοσύνη αυξάνει την ερωτική μας επιθυμία
Κι όμως, η εγκυμοσύνη αυξάνει την ερωτική μας επιθυμία. Και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Παρόλο που οι άντρες σε ποσοστό πάνω από 90% φοβο...
9 σκέψεις που απασχολούν τις περισσότερες εγκύους
Η εγκυμοσύνη μερικές φορές μπορεί να θυμίζει κατάδυση στον απέραντο ωκεανό. Δεν είναι λοιπόν παράξενο, αν πολλές από μας χάνουμε το μυαλό μα...
Βίντεο: Το 9μηνο ταξίδι της εγκυμοσύνης σε 3 λεπτά!
Ένα υπέροχο βίντεο που αποτυπώνει τις αλλαγές της εγκυμοσύνης κάθε εβδομάδα.Το τέταρτο μέλος της οικογένειας Sherman ήρθε στον κόσμο και, όπ...
Βίντεο: Πόσο τυχαία είναι η γέννησή μας;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες απίστευτα πολλές συμπτώσεις χρειάστηκε να συμβούν, προκειμένου να καταφέρει ο καθένας από εμάς τελικά να γεννηθε...