Είναι ομολογουμένως η πιο αντιπροσωπευτική Λατίνα της παγκόσμιας σοουμπίζ, και δικαιωματικά επιλέχθηκε να κοσμήσει το εξώφυλλο για το χειμερινό τεύχος του «Cosmopolitan for Latinas». Όμως, η διάσημη performer δεν εισέπραξε την αποδοχή από τα πρώτα της βήματα, αφού αυτές οι καμπύλες που σήμερα εκθειάζονται από το Χόλιγουντ, τότε κρίθηκαν ως εμπόδιο για την καριέρα της.

Όπως εξομολογείται η ίδια, ήταν ανέκαθεν περήφανη για το σώμα της, παρόλο που αμφισβητήθηκε πολύ από τους «ειδικούς» του star system και χρειάστηκε να παλέψει για να το κρατήσει. «Από πολύ μικρή ηλικία, η οικογένειά μου μου έμαθε να αγαπάω τον εαυτό μου και την εικόνα μου. Το σώμα μου δεν διέφερε σε τίποτα από τα υπόλοιπα κορίτσια στη γειτονιά μου», εξηγεί η 47χρονη σταρ, που μεγάλωσε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης με τους πουερτορικανούς γονείς της.

«Όταν πρωτοβγήκα στην τηλεόραση, οι πάντες, από το μάνατζέρ μου μέχρι τους συνεργάτες μου, επέμεναν ότι πρέπει να κάνω όλες αυτές τις αλλαγές στο σώμα μου. Όμως, πρέπει να υψώσεις το ανάστημά σου και να πεις: ‘Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό ούτε σ’ εμένα ούτε στο σώμα μου… εσείς είστε αυτοί που έχετε το πρόβλημα!’», λέει και προσθέτει: «Κι όταν εσύ ο ίδιος πραγματικά το πιστεύεις, τότε ξαφνικά αρχίζουν και οι υπόλοιποι γύρω σου σιγά-σιγά να το πιστεύουν».

Με τη βοήθεια της Φιλοσοφίας κατάφερε να διαχειρίζεται την καριέρα της σε όλα τα επίπεδα: στο τραγούδι, τον κινηματογράφο, τη σκηνοθεσία και την τηλεόραση», αλλά και τον υπέρτατο ρόλο της μητέρας δύο παιδιών, των 5χρονων διδύμων Μαξ και Εμ. Πώς, όμως, είναι τόσο καλή σε όλα;

«Μια μέρα κάποιος μου είπε ότι πρέπει να τραγουδήσω μπροστά σε 35.000 άτομα. Δεν είχα ιδέα πώς να το κάνω. Τότε είπα απλά στον εαυτό μου: ‘Μην το σκέφτεσαι. Μπορείς να το κάνεις και θα είσαι υπέροχη’. Έτσι, ανέβηκα στη σκηνή και το έκανα. Από τότε και μετά, ακολουθώ αυτήν ακριβώς την αρχή».

Η Λόπεζ, που διατηρεί σχέση με το χορευτή της Κάσπερ Σμαρτ από τον Οκτώβριο του 2011, μετά το διαζύγιό της από το Μαρκ Άντονι, λέει στη συνέντευξή της ότι το πιο ωραίο πράγμα τού να είσαι Λατίνα είναι αυτό το πάθος για τη ζωή: «Λατρεύω την οικογένεια που με μεγάλωσε… η δύναμη, το πάθος και η ψυχή που δίνουμε σε όλα όσα κάνουμε, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έχω ανατραφεί – αυτή η υπέρμετρη αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ!».