Όταν ξέσπασε μια επικίνδυνη πυρκαγιά στο σπίτι του Richard Branson όπου έκανε τις διακοπές της στο Necker Island, η γνωστή ηθοποιός δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η φωτιά θα κατέληγε σε γάμο. Αλλά η καταστροφή έφερε κοντά την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Νεντ Ροκενρόλ, και η κοινή τους τρομακτική εμπειρία κατέληξε σε ρομαντικό ειδύλλιο. Όταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα για την ονοματοδοσία του πρώτου τους παιδιού, αποφάσισαν να σηματοδοτήσουν την αξέχαστη γνωριμία τους.

«Το δεύτερο όνομα του Bear είναι Blaze (φωτιά), επειδή εγώ και ο άντρας μου συναντηθήκαμε για πρώτη φορά σε πυρκαγιά», εξομολογείται η διάσημη μαμά ως καλεσμένη στην εκπομπή της Ellen DeGeneres και προσθέτει: «Ήταν πολύ επικίνδυνα και καταφέραμε τελικά να επιβιώσουμε, αλλά θέλαμε να θυμόμαστε κάτι από αυτή την εμπειρία μας, οπότε το Blaze ήταν το όνομα που σκεφτήκαμε… Bear Blaze».  

Το ζευγάρι ξεκίνησε τη σχέση του μετά την πυρκαγιά, τον Αύγουστο του 2011. Παντρεύτηκε το Δεκέμβριο του 2012 και ο Bear γεννήθηκε ένα χρόνο μετά, στις 7 Δεκεμβρίου του 2013. Η Κέιτ είχε ήδη δύο ακόμα παιδιά: τη 13χρονη Mia από τον πρώτο της άντρα Jim Threapleton και το 10χρονο Joe από το δεύτερο γάμο της με τον Sam Mendes.