Είναι γνωστό στο Χόλιγουντ ότι η Κάμερον  Ντίαζ είναι το «κορίτσι της διπλανής πόρτας», οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για όλα: για το ρόλο της γυναίκας, το χρόνο που περνάει, αλλά και τη μητρότητα. Η 41χρονη ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην «Telegraph», εξηγεί ότι δεν αισθάνεται καθόλου ως «μια γεροντοκόρη χωρίς παιδιά» (λόγια της διάσημης Μπρίτζετ Τζόουνς από την ομώνυμη ταινία), ούτε νιώθει άκληρη στη ζωή της, χάρη στις φίλες της και τα παιδιά τους.      

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να βιώσει τη μητρότητα, η πανέμορφη ηθοποιός παραδέχτηκε ότι δεν το είχε σχεδιάσει να μην αποκτήσει ποτέ παιδιά στη ζωή της, κι ότι είναι ακόμα ανοιχτή στην ιδέα τού να γίνει μαμά στο μέλλον.

«Ξέρω καλά ότι, αν όντως ήθελα ένα παιδί, θα είχε έρθει στη ζωή μου με κάποιον τρόπο, είτε μέσω υιοθεσίας είτε μέσα από μια σχέση με κάποιον που θα ήταν ήδη γονιός. Δεν είμαι σε θέση να προβλέψω το μέλλον, αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: Δεν είμαι ‘άτεκνη’. Έχω πολλά πιτσιρίκια στη ζωή μου. Και μπορώ να συναναστραφώ μαζί τους ανά πάσα στιγμή. Όλες μου οι φίλες μου λένε συνέχεια: ‘Εδώ είναι, έλα να τα πάρεις όποτε θες!’».

Η Κάμερον συνεχίζει λέγοντας ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται καμία ντροπή για την απόφασή της να μην κάνει παιδιά και ότι στην εποχή μας τα πάντα έχουν να κάνουν με τις επιλογές μας στη ζωή και με το πού αυτές θα μας οδηγήσουν.

«Εννοείται ότι δεν είμαι μια… γεροντοκόρη χωρίς παιδιά. Απλά δεν το έκανα και είμαι μια χαρά μ’ αυτό. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη απέναντι στις επιλογές μου, τόσο για το ποιες είναι όσο και για το λόγο για τον οποίο τις έκανα. Άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος που μ’ ενδιαφέρει να ζω τη στιγμή, το τώρα!», προσθέτει.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Πιστεύετε ότι όντως η κοινωνία είναι αυτή που πιέζει τις γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά, ανεξάρτητα από το αν οι ίδιες είναι έτοιμες ή όχι γι’ αυτό;