Η Γιορτή του Πατέρα πλησιάζει και δικαιωματικά ο Ιούνιος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην πατρότητα. Προς τιμήν, λοιπόν, όλων των μπαμπάδων του πλανήτη, το περιοδικό Esquire αφιερώνει το διπλό του τεύχος στον υπέρτατο ρόλο κάθε άντρα, βάζοντας στο εξώφυλλό του έναν διάσημο μπαμπά. Πρόκειται για τον επιτυχημένο ηθοποιό Μαρκ Γουόλμπεργκ, που ποζάρει έχοντας στους ώμους του τον έναν από τους γιους του. «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πράγμα για ένα γονιό είναι να συμμετέχει σε καθετί που κάνουν τα παιδιά στη ζωή τους, να είναι πανταχού παρών. Να μπορούν να τον εμπιστεύονται, ώστε να μοιράζονται μαζί του οτιδήποτε τους απασχολεί. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να με φοβούνται τα παιδιά μου, ούτε φυσικά να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες», δηλώνει σχετικά με τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά του.

«Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να καταφέρω να αντιστρέψω την πραγματικότητα, κι από εκεί που εγώ δεν είχα τίποτα ως παιδί να μπορέσω να προσφέρω στα παιδιά μου τα πάντα. Βέβαια, εννοείται ότι με προβληματίζει μήπως τελικά όλο αυτό έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Θέλει προσοχή για να μπορέσουν τα παιδιά να το διαχειριστούν χωρίς να ξεφύγουν. Γιατί κανείς δεν θέλει να δώσει στα παιδιά του τα πάντα χωρίς να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι», προσθέτει.

Ο 42χρονος σταρ είναι παντρεμένος με το μοντέλο Ρία Ντούρχαμ και μαζί έχουν αποκτήσει 4 παιδιά: τη 10χρονη Έλα, τον 8χρονο Μάικλ, τον 5χρονο Μπρένταν και την 4χρονη Γκρέις.