Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. Είναι μια όμορφη, δυναμική, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που χρόνια τώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών. 

Η Ράνια Αλ Γιασίν γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1970 στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς. Σπουδάζει στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, ενώ οι γονείς της  εγκαθίστανται στην Ιορδανία, όπου πηγαίνει και η Ράνια μετά την αποφοίτησή της. Εκεί εργάζεται σε τράπεζα, αλλά και την Apple Computer. Είναι μια πανέμορφη, έξυπνη και δραστήρια γυναίκα, που δεν μένει απαρατήρητη.

Το χειμώνα του 1993 γνωρίζει τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα. Ερωτεύονται κεραυνοβόλα και τέσσερις μήνες αργότερα παντρεύονται (στις 10 Ιουνίου 1993). Η Ράνια εξομολογήθηκε σε μια συνέντευξή της : «Δεν θυμάμαι ποτέ ως παιδί να ονειρεύτηκα να παντρευτώ έναν πρίγκιπα αλλά πάντα ήλπιζα να παντρευτώ έναν ευμενή άνδρα που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου να είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Όταν συνάντησα τον Αμπντάλα αναγνώρισα σ΄ αυτόν όλες αυτές τις αρετές και μάλιστα πολύ καλύτερες και ανώτερες από αυτές που επιθυμούσα να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός μου Μαζί αποκτούν τέσσερα παιδιά: Τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Χουσεϊν (22 ετών), την πριγκίπισσα Ιμάν (20 ετών), την πριγκίπισσα Σάλμα (16 ετών) και τον μικρό τους πρίγκιπα Χασέμ (11 ετών). Το 1998 ο πρίγκιπας Αμπντάλα στέφεται βασιλιάς της Ιορδανίας και χρήζει τη Ράνια βασίλισσα.

Ο λαός της Ιορδανίας την αποδέχεται αμέσως και μέσα σε λίγο καιρό γίνεται το σύμβολο της αρμονίας μεταξύ παράδοσης και του εκμοντερνισμού της χώρας. Τα διεθνή μέσα την λατρεύουν και η εντυπωσιακή βασίλισσα δεν χάνει σε καμία δημόσια εμφάνιση της την ευκαιρία να υπερασπίζεται τους στόχους της: την μόρφωση των παιδιών, και τη δίκαιη επαγγελματική απασχόληση των γυναικών. 

Λάτρης της τεχνολογίας,  ανεβάζει συχνά φωτογραφίες της στο Instagram ή βίντεο στο YouTube.  Απολαύστε ένα φωτογραφικό ταξίδι: από όμορφες καθημερινές στιγμές με την οικογένεια της μέχρι συναντήσεις με διεθνείς προσωπικότητες. 

Τα διεθνή περιοδικά λατρεύουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες της, οι μεγαλύτεροι μετρ της μόδας να την ντύνουν. Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας