Αυτή την εβδομάδα θα γεννήσετε. Μόνο το 5% των μωρών συνήθως γεννιούνται την ακριβή ημερομηνία. Συνήθως ο τοκετός πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν ή μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Σίγουρα θα νιώθετε ένταση, ενθουσιασμό και έντονη νευρικότητα.

Το βάρος σας θα έχει σταθεροποιηθεί, ενώ μερικές από εσάς μπορεί και να χάσετε βάρος, την τελευταία εβδομάδα πριν από τον τοκετό.

Ίσως να νιώθετε υπεραιμία στο πρόσωπο λόγω της αυξημένης ροής αίματος.

Στην τσάντα που θα έχετε έτοιμη για το μαιευτήριο, μην ξεχάσετε μεταξύ των άλλων να πάρετε μαζί σας κράκερ, κριτσίνια, ελαφριά σνακ που θα σας προσφέρουν ενέργεια.

Το μωρό σας (38η εβδομάδα)

Έχει ύψος από 37 με 38 εκατοστά, από την κορυφή έως τους γλουτούς, με συνολικό ύψος περίπου 48 εκατοστά.

Το μωρό σας είναι εξοπλισμένο με πάνω από 70 διαφορετικά ανακλαστικά και μπορεί να αρχίσει τη ζωή του έξω από τη μήτρα. Το περισσότερο σμήγμα έχει φύγει και το 15% του βάρους του σώματός του αποτελείται από λίπος, ενώ ο θώρακάς του προβάλλει έντονα. Κατά τη γέννησή του ο πλακούντας θα χωρίσει από τη μήτρα και ο ομφάλιος λώρος θα πάψει να λειτουργεί, μόλις το παιδί πάρει την πρώτη του ανάσα. Η αναπνοή του θα φέρει αλλαγές στην καρδιά του και στις αρτηρίες που θα στείλουν αίμα στους πνεύμονες.