Ημερολόγιο παιδί

7ος μήνας

26/10/2012

Η κοινωνικοποίησή του περιλαμβάνει τη μίμηση ήχων ομιλίας και χειρονομιών. Κάθεται καλύτερα, αν και μπορεί να γέρνει προς τα εμπρός για να κρατάει την ισορροπία του. Χρησιμοποιεί τα δάχτυλα και το δείκτη σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους. Μπορεί να κρατάει από ένα αντικείμενο σε κάθε χέρι. Η πλάτη του είναι ακόμα κυρτωμένη και πρέπει να στηρίζεται και με τα δύο χέρια, πιθανώς βάζοντάς τα μπροστά από το σώμα του σαν ορθοστάτη. Αντί να χοροπηδάει, τώρα μπορεί να αρχίσει να κουνιέται σαν να χορεύει, καθώς και να πηδάει από το ένα πόδι στο άλλο.


  • Μην αφήνετε μικρά αντικείμενα κοντά στο βρέφος, μπορεί να τα βάλει στο στόμα του και να πνιγεί.
  • Μην το αφήνετε χωρίς επίβλεψη μόνο του, ειδικά σε ψηλά σημεία, γιατί πλέον το παιδί σας γυρίζει και κινείται.
  • Μην αφήνετε κοντά του επικίνδυνα αντικείμενα.

Το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό και τρόπο ανάπτυξης. Αν δεν συμβαδίζουν οι παρατηρήσεις με την ηλικία του παιδιού, δεν σημαίνει πως δεν αναπτύσσεται σωστά. Για οποιαδήποτε ανησυχία ή απορία σας, καλό είναι να απευθύνεστε στον παιδίατρό σας.


Σχετικά Άρθρα

Η σωστή διατροφή για μητέρες που θηλάζουν
Οι διατροφικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για όσο καιρό θηλάζετε το μωρό σας.
10  πολύτιμες συμβουλές για το θηλασμό!
Οι περισσότερες μητέρες γνωρίζουν ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό τους. Ωστόσο, ενώ κάποιες από εσάς δεν αντιμετωπίζετε από τ...
Αποκωδικοποιήστε το κλάμα του  μωρού σας!
Το κλάμα είναι πάντα ένα σημάδι ότι το μωρό χρειάζεται κάτι. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να το ερμηνεύουμε.
Επιλέξτε σωστά τα καλλυντικά του μωρού σας
Η σωστή επιλογή των κατάλληλων βρεφικών καλλυντικών είναι πολύ σημαντική. Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε.
35 tips για «καλή όρεξη»
Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό για μια μητέρα από το να χρειάζεται να δώσει κανονική μάχη με το παιδί της για να φάει το φαγητό του. Αν θ...