Μέχρι τα τέλη του 19ου αποτελούσε ισοδύναμο της υψηλής ραπτικής, δείκτη κοινωνικής αναγνώρισης και αποδοχής, ενώ δεν ήταν παρά μέχρι τον 20ο αιώνα, που το εντυπωσιακό αυτό χρώμα εξελίχθηκε σε ταυτόσημο του ριζοσπαστισμού και της αντιδραστικότητας.

Σήμερα, έναν αιώνα αργότερα, το κόκκινο συνεχίζει να βρίσκεται πρώτο στη λίστα των επικρατέστερων χρωμάτων, σχεδιαστές και celebrities εντυπωσιάζουν στο κόκκινο χαλί με τα «ερυθρά» σύνολά τους και καμπάνιες haute couture συλλογών κλέβουν την παράσταση με τα κόκκινα τοπία τους.

Το κόκκινο, σε όλες του τις αποχρώσεις, κυριαρχεί σε μία τεράστια γκάμα ενδυμάτων, όμως αυτό που έχει κλέψει τόσο την καρδιά μας όσο και τα catwalks των σπουδαιότερων οίκων μόδας, είναι το κόκκινο παλτό.

Φορεμένο κουμπωμένο σαν φόρεμα με μαύρο καλσόν, ή στην πιο casual εκδοχή του με jeans και biker boots, το πολυσυζητημένο κόκκινο παλτό αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και αυτοπεποίθησης, ένα must-have item της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το είδαμε στη σειρά Pretty Little Liars με την Good Red Coat και την Evil Red Coat, το φόρεσε η Catherine Middleton, η Nicole Richie, η Salma Hayek και η Katie Holmes, ενώ φέτος κυριαρχεί στους δρόμους των σπουδαιότερων μητροπόλεων της μόδας – Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη. Εμείς λέμε: why not?