Αισθάνεστε την κοιλίτσα σας λίγο φουσκωμένη μετά τον τοκετό;  Το στήθος σας χαλαρό; Ή μήπως ανησυχείτε για τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης που δεν καταφέρατε να χάσετε ακόμα; Σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να επιλέξετε το κατάλληλο μαγιό που θα κρύψει κάθε σας ατέλεια και θα σας κάνει να νιώθετε όμορφη και γοητευτική στην παραλία.
«Θέλω να ενισχύσω το στήθος μου τώρα που θηλάζω»
Το στήθος  είναι μικρό και χαλαρό; Κάντε το να δείχνει στητό και γεμάτο επιλέγοντας μαγιό με ενίσχυση  στο σουτιέν  ή ένα  μπικίνι που στο σουτιέν έχει βολάν, ή απλικέ λουλούδια για να δημιουργεί την ψευδαίσθηση του όγκου.
«Θέλω να κρύψω τους γοφούς μου»
Χρυσός κανόνας: Τραβήξτε τα βλέμμα στο επάνω μέρος του σώματός σας και ιδίως στο στήθος και τους ώμους σας. Διαλέξτε ένα μπικίνι (ή τανκίνι, με μπουστάκι) με ντεκολτέ V, με βολάν ή με κάποιο  print.  Για το κάτω, προτιμήστε κάτι μονόχρωμο,  λίγο φαρδύ και ίσως να έχει και φουστίτσα για να κρύβει χαριτωμένα γοφούς και γλουτούς.
«Θέλω να ξεχάσω την κοιλιά μου»
Ένα έξυπνο κόλπο για να κρύψετε εύκολα τους χαλαρωμένους κοιλιακούς σας είναι να επιλέξετε ολόσωμο μαγιό και κατά προτίμησε εμπριμέ για να »μπερδεύεται το μάτι» . Αν προτιμάς μπικίνι τότε ένα με φαρδύ ψηλόμεσο σλιπ είναι η σωστή επιλογή.
 «Θέλω να ξαναβρώ τη μέση μου!»
Εάν έχετε αγορίστικη σιλουέτα, ο πιο έξυπνος τρόπος για να «φτιάξετε» καμπύλες είναι ένα ολόσωμο μαγιό με κοψίματα στο πλάι έτσι ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει μέση. Ένα μπικίνι με κορδονάκια τριγωνάκι είναι σωστή επιλογή, αφού θα κάνει το σώμα σας να δείχνει πιο θηλυκό.
«Θέλω να μαζέψω τα παχάκια μου!
Πάντα τα πιο απλά είναι και τα πιο σωστά και τα πιο κομψά. Επέλεξε ένα ολόσωμο μαγιό με τιράντες, σε απλό σχέδιο και σε ένα σκούρο χρώμα, όπως μπλε, μπορντό, μαύρο. Αν προτιμάς μπικίνι τότε ένα μονόχρωμο μπικίνι με μπανέλες, (χωρίς ενίσχυση) και λίγο φαρδύ σλιπ είναι ιδανικό.
«Θέλω κάτι να με στηρίζει!»
Εάν το στήθος σας ξεχειλίζει, διαλέξτε μαγιό που να το αγκαλιάζει, χωρίς να το πλακώνει. Πάντα με μπανέλες και όχι με ενίσχυση. Το cup του να καλύπτει όλο το στήθος χωρίς να βγαίνει έξω από το σουτιέν. Το σουτιέν που δένει πίσω από το λαιμό βοηθάει αν νοιώθετε το στήθος σας πολύ βαρύ.
«Θέλω να είμαι κομψή στην εγκυμοσύνη!»
Αφήστε την κοιλιά σας να φαίνεται και νιώστε άνετα με το σώμα σας. Μην κρύβεστε μέσα σε παλιομοδίτικα μαγιό .Διαλέξτε ένα μαγιό που να συγκρατεί όλο το σώμα χωρίς να πιέζει την κοιλιά σας σε ένα ωραίο καλοκαιρινό χρώμα ή print.
Διαλέξτε το τέλειο μαγιό
1. Χρειάζεστε 1 ή 2 μεγέθη μεγαλύτερα από το συνηθισμένο σας.
Αυτό συμβαίνει γιατί το μέγεθος των μαγιό ακολουθεί το μήκος του κορμού και όχι τις διαστάσεις της μέσης, των γοφών και του στήθους.
2. Αφού το φορέσετε, ελέγξτε τις τιράντες
Ο αντίχειράς σας πρέπει να γλιστράει εύκολα από κάτω. Εάν πέφτουν προς τα έξω ή προς τα μέσα στους ώμους, προσαρμόστε το μήκος τους.
3. Προτιμήστε ένα μαγιό που να σας είναι άνετο
Μην ξεχνάτε ότι θα το φοράτε και θα κυνηγάτε τα παιδιά στην παραλία, θα τα βοηθάτε να χτίζουν κάστρα στην άμμο και θα τα μαθαίνετε κολύμπι. Φροντίστε να το νιώθετε πραγματικά άνετο, ιδίως το σουτιέν.
4. Τέλος, ρίξτε μια ματιά στην πλάτη σας
Σκύψτε προς τα εμπρός. Το μαγιό πρέπει να σας καλύπτει σωστά, χωρίς να σακουλιάζει, να κρεμάει ή να φουσκώνει.
Με την συνεργασία της κας Χριστιάνας Παλούμπη (Fashion editor του Cosmopolitan Greece)