Μια νέα έρευνα συνδέει την ολική αποτρίχωση στο μπικίνι (τη λεγόμενη μέθοδο brazilian ή full μπικίνι) με την εμφάνιση μιας δερματικής πάθησης, της μολυσματικής τερμίνθου. Πρόκειται για δερματική πάθηση η οποία εκδηλώνεται με  σπυράκια που μεγαλώνουν και μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, αλλά και με την κοινή χρήση πετσέτας.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην αποτρίχωση και τη μόλυνση, η οποία όμως δεν έχει σαφώς αποδειχθεί.

Παρ΄ όλα αυτά γιατροί που δεν εμπλέκονται στη συγκεκριμένη έρευνα τονίζουν πως έχει εξακριβωθεί στην πράξη ότι η αποτρίχωση στην περιοχή του εφηβαίου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες δερματικής μόλυνσης. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι αμυχές στην επιδερμίδα που μπορούν να συμβούν κατά την αποτρίχωση (π.χ. με ξυράφι) διευκολύνουν τη μετάδοση ιών.

Ο δρ Τζόναθαν Ζένιλμαν, επικεφαλής στο τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στο ιατρικό κέντρο Johns Hopkins, δήλωσε ότι ο ιός του έρπη μεταφέρεται πιο εύκολα αν υπάρχει κάποιο τραύμα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Από την άλλη, η δρ Μαίρη Γκέιλ Μερκούριο, επίκουρη καθηγήτρια στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, ανέφερε ότι βλέπει συχνά ασθενείς με μολυσματική τέρμινθο που τυχαίνει να κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Τους συμβουλεύω να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ξυράφι γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία συμβάλλει στην εξάπλωση του ιού».