Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Emmy στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, «του πιο λαμπρού αστέρα του γαλαξία της κωμωδίας» όπως δήλωσε ο Μπίλι Κρίσταλ, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στον αγαπημένο του φίλο, με έναν συγκινητικό λόγο.
H Τζούλια Λούις Ντρέιφους ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει, για τρίτη συνεχή φορά το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία για το «Veep». Η Τζουλιάνα Μαργκούλις απέσπασε το βραβείο Emmy καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στη δραματική σειρά «The Good Wife».
  
Ο Μπράιαν Κράνστον κέρδισε για τέταρτη πλέον φορά το βραβείο Emmy καλύτερου ηθοποιού, για την ερμηνεία του στη αμερικανική δραματική σειρά «Breaking Bad», όπου ερμήνευσε τον «ρόλο της ζωής του».
Οι σειρές «Modern family» και «Breaking Bad» αναδείχθηκαν οι καλύτερες στην κατηγορία τους για το 2014. Η σειρά «Modern family», που προβάλλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC απέσπασε το βραβείο Emmy καλύτερης κωμικής σειράς για πέμπτη συνεχή φορά.
Η δραματική σειρά «Breaking Bad» απέσπασε το βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς για δεύτερη συνεχή φορά. Η σειρά που ολοκληρώθηκε πριν από σχεδόν έναν χρόνο, έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού (Μπράιαν Κράνστον) και β΄ανδρικού και γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για τον Ααρον Πολ και Αννα Γκαν.