Πόσες φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να αναρωτιέται αν είναι πραγματικά ευτυχισμένος; Μέσα από μια «γεμάτη» ζωή, πολυάσχολη εργασία και συνεχόμενες αναρίθμητες σκέψεις, ξεχάσαμε να εντοπίσουμε την πραγματική πηγή της ευτυχίας μας. Αν ρωτήσουμε τις περισσότερες γυναίκες, η οικογένεια, ένα παιδί και μια σταθερή εργασιακή πορεία είναι το επιθυμητό. Η άποψη αυτή όμως έχει ουσιαστική σχέση με την ευτυχία μας;
Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ανακαλύψουμε τα πράγματα ή τις συνθήκες, που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένες, χαρούμενες, ικανοποιημένες.
1. Εμπιστεύονται τον εαυτό τους
Υπάρχουν πολλές από εμάς εκεί έξω που δεν μπορούν να επιλέξουν ένα ζευγάρι παπούτσια χωρίς να ρωτήσουν την άποψη της μαμάς, αδελφής ή φίλης. Ναι, δεν αρνούμαι ότι μπορεί να είναι διασκεδαστικό η ανταλλαγή φωτογραφιών, αλλά η ικανότητα να σκεφτείς μόνη σου είναι μια απίστευτα δυνατή δεξιότητα της οποίας η αξία θα φανεί καθώς μεγαλώνεις. Ο καλύτερος τρόπος για να «χτίσεις» την πολυπόθητη αυτοπεποίθηση είναι ξεκινώντας με μικρά βήματα. Έτσι την επόμενη φορά που θα πας να επιλέξεις παπούτσια, δοκίμασε μερικά, σκέψου τι σου αρέσει και αποφάσισε μόνη σου.
2. Δεν φοβούνται να κάνουν λάθος
Όχι δεν είσαι η Superwoman, δεν έχεις μαντικές ικανότητες, ούτε γεννήθηκες τέλεια! Σε περίπτωση που νιώθεις έτσι πάντως, πες μας πώς τα καταφέρνεις… Συνεχίζω λοιπόν και σου τονίζω ότι λάθη θα κάνεις πάντα. Αν δεν προσπαθήσεις, πώς θα καταλάβεις τι να διορθώσεις ή πώς να διαχειριστείς μια κατάσταση; Ακόμα και αν βγει σε φιάσκο η όλη κατάσταση, τουλάχιστον προσπάθησες! Και αυτό κάνει τη διαφορά.
3. Είναι συνεπείς με αυτά που λένε
Αυτό ίσως είναι το δυσκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, αλλά μπορεί να σου αλλάξει την ζωή πολύ σύντομα! Από τα πιο απλά παραδείγματα είναι το θέμα της διατροφής… Δεν μπορείς να λες ότι κάνεις δίαιτα όταν κάθε βράδυ καταβροχθίζεις 2 burgers, πατάτες κτλ. Οι πράξεις σου δεν συμβαδίζουν με τα λόγια σου. Δεν μπορείς να λες ότι θα βάλεις το 1/3 του μισθού σου στην άκρη, αλλά αμέσως μετά την πληρωμή, να αγοράζεις 3 ζευγάρια παπούτσια. Δεν είναι εύκολο, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από τα μικρά!
4. Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους
Το ότι ο άλλος είναι πιο «δημοφιλής» από σένα, έχει περισσότερα χρήματα ή έχει καλύτερη καριέρα και έναν τέλειο σύντροφο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις και εσύ. Αυτά που κάνουν οι άλλοι, δεν έχουν σχέση με σένα και φυσικά δεν είναι εμπόδια στο να επιτύχεις ότι πραγματικά θέλεις. Αντί λοιπόν να γίνεσαι μικροπρεπής και ζηλιάρα, πάρε μια βαθιά ανάσα! Υπάρχει πολλή αγάπη, χρήμα και χαρά εκεί έξω, και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα πάρεις αυτό που θες…. ή απλά θα αντιληφθείς ότι το είχες μέχρι τώρα!
5. Έχουν μάθει να προσφέρουν
Είμαι χοντρή, τα μαλλιά μου είναι απαίσια, η ερωτική μου ζωή είναι κατεστραμμένη, κάνω την χειρότερη δουλειά του κόσμου… Μήπως καλύτερα να βλέπαμε και λίγο πιο έξω από εμάς; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι βοηθώντας κάποιον άλλο μπορείς κι εσύ να αισθανθείς όμορφα; Να βρεις τρόπους οι οποίοι πραγματικά θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω από μια καλή κουπ ή ένα κιλό μείον. Η γενναιοδωρία και η μεγαλοψυχία μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να αισθανθείς «όμορφος» άνθρωπος. Δώσε λοιπόν!