1. Πήγαινε τουαλέτα – μόνο αν το έχεις όντως ανάγκη
Κάποιοι πιστεύουν ότι η ούρηση μετά το σεξ βοηθά στην αποφυγή λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος επειδή έτσι ξεπλένονται όλα εκείνα τα επικίνδυνα βακτήρια (τα λεγόμενα E-coli) που μαζεύονται μερικές φορές στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης (μία στις 5 γυναίκες θα πάθει αυτού του είδους τη λοίμωξη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Νεφρικής Έρευνας).
Βέβαια, οι προστατευτικές ιδιότητες της ούρησης κατευθείαν μετά το σεξ δεν είναι παρά ένας τεράστιος μύθος σύμφωνα με τη Lauren Streicher, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Feinberg στο Σικάγο.
Η Streicher λοιπόν τονίζει πως καμία σημαντική έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι τα ούρα έχουν προστατευτικές ιδιότητες. Για αυτό, εκτός και αν το έχεις όντως ανάγκη, δεν χρειάζεται να τρέχεις κατευθείαν στην τουαλέτα μετά την πράξη – μην ανησυχείς, δεν θα είσαι περισσότερο ευάλωτη στις λοιμώξεις αν πας μισή ώρα αργότερα. Αντ’ αυτού, μείνε στο κρεβάτι και ακολούθησε το επόμενο tip.
2. Κάνε ένα recap όλων αυτών που μόλις έγιναν στο κεφάλι σου – και μετά πες τα δυνατά
Αν το σεξ ήταν καλό, προσπάθησε να σκεφτείς: τι ακριβώς ήταν αυτό που το έκανε τόσο καλό;. Μετά πες στον αγαπημένο σου ποιες κινήσεις και ποια αγγίγματα σου άρεσαν περισσότερο, όσο ακόμα τα έχεις φρέσκα στο μυαλό σου. «Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να μιλήσετε για αυτά – μπορεί να γίνει κάπως άβολο αν τα αναφέρεις αργότερα, χωρίς κάποια αφορμή», συμβουλεύει η Kristen Carpenter, καθηγήτρια ψυχολογίας, ψυχιατρικής και γυναικολογίας σε πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σου: αυτή η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που κάνουν αγκαλιές, χάδια κοκ. μετά το σεξ έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και πιο δυνατές ερωτικές σχέσεις γενικότερα.
3. Εντόπισε πιθανές (επίμονες) ενοχλήσεις
Κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να νιώσεις πόνο είτε επειδή δεν είσαι καθόλου υγρή εκεί κάτω είτε λόγω δυσκοιλιότητας και μυϊκών σπασμών, λέει η Streicher. Αν όμως ο πόνος είναι επίμονος και τον αισθάνεσαι κάθε φορά που κάνεις σεξ, δεν είναι και τόσο φυσιολογικό – ειδικά αν η ενόχληση κρατάει πολλές ώρες και δεν είναι ανάλογη της έντασης της σεξουαλικής πράξης. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις ραντεβού με το γυναικολόγο σου, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο σοβαρότερων προβλημάτων.