Με πόσους ανθρώπους έχεις κάνει σεξ; Για να το διατυπώσουμε πιο σωστά, με πόσους ανθρώπους νομίζεις ότι έχεις κάνει σεξ;
Όποιος και αν πιστεύεις ότι είναι ο αριθμός, σε προειδοποιούμε από τώρα: είναι ποοολύ πιο μεγάλος από όσο νομίζεις.
Και το αποδεικνύει η νέα εφαρμογή μίας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, που υπολογίζει για σένα τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων με τους οποίους έχεις κάνει σεξ.  Η λειτουργία του app είναι βασισμένη στη θεωρία των έξι βαθμών διαχωρισμού (Six Degrees of Separation) που υποστηρίζει ότι από κάθε άνθρωπο μας χωρίζουν έξι άλλοι άνθρωποι: Βάζεις τον αριθμό των συντρόφων σου, η μηχανή τον πολλαπλασιάζει με τον αριθμό των ανθρώπων που εκείνοι έχουν κάνει σεξ κατά προσέγγιση, επί τον αριθμό των ανθρώπων που καθένας από αυτούς έχει κάνει σεξ και πάει λέγοντας.
Πες για παράδειγμα ότι έχεις πάει με 5 ανθρώπους θεωρητικά στη ζωή σου, ηλικίας από 25-34. Με πόσους έχεις πάει πραγματικά; Με 2,3 εκατομμύρια. Ω, ναι. Δοκίμασέ το και εσύ εδώ.
Σοκαρίστηκες; Μάλλον μέχρι τώρα δεν είχες λάβει υπόψη σου κάτι πολύ βασικό: τους έμμεσους συντρόφους σου. Γιατί, μην ξεχνάς, κάθε φορά που κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό, είναι σαν να κάνεις σεξ με όλες τις συντρόφους που είχε ο φίλος σου πριν από σένα  (και κατ’επέκταση, όλους τους συντρόφους των συντρόφων του).
Και δυστυχώς κάπως έτσι μεταφέρονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και εξαπλώνονται στον πληθυσμό, ειδικά όταν δεν εξεταζόμαστε τόσο συχνά (μην ξεχνάς επίσης πως αρκετά ΣΜΝ δεν έχουν συμπτώματα – οπότε μπορεί να κολλάς άλλους και να κολλάς από άλλους, χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι).
Το πήρες λοιπόν το νόημα. Δεν κάνουμε σεξ ποτέ χωρίς προφυλακτικό και εξεταζόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε για να απολαμβάνουμε τον έρωτα χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.