Όλες οι φίλες μου ζηλεύουν τις μπούκλες μου, αλλά εγώ έχω τη βεβαιότητα ότι στις γυναίκες σταμάτησαν να αρέσουν τα σγουρά μαλλιά, μετά το τέλος του 1983, όταν δηλαδή η χαίτη της Τζένιφερ Μπιλς, της πρωταγωνίστριας του Flash Dance, άρχισε να γίνεται ντεμοντέ. Ως παιδί, τα σγουρά μαλλιά μου με ταλαιπώρησαν αρκετά, μια που το φριζάρισμα, ο όγκος και το μπλέξιμο της μπούκλας είναι μερικές από τις προκλήσεις που είχα να αντιμετωπίσω καθημερινά. Για να μη μιλήσω για τις αμήχανες σχολικές μου φωτογραφίες, με τη φουντωτή ντεγκραντέ χαίτη μου, δεδομένης της έλλειψης προϊόντων που υπήρχαν εκείνη την εποχή για το φριζάρισμα. Και αν και τελικά έμαθα πώς να διαχειρίζομαι τις μπούκλες μου, κατάλαβα πώς δε θα έμοιαζα ποτέ με την Meg Ryan, ούτε θα μπορούσα να πετύχω τα υπέροχα κοντά κουρέματά της. Και πάνω που με την πάροδο του χρόνου άρχισα να αποδέχομαι τα σγουρά μου μαλλιά, ήρθε στη ζωή μου η μητρότητα. Και τότε τα σγουρά μαλλιά μου, έγιναν και πάλι το μεγάλο μου πρόβλημα. Γιατί καμιά μαμά με σγουρά μαλλιά δεν έχει το χρόνο για styling, για στέγνωμα με την ειδική φυσούνα, για κομμωτήριο, ή ακόμα και για λούσιμο. Αρκεί να σας πώς ότι -στην προσπάθεια μου να κρύψω αυτή τη ζούγκλα που κρύβεται στο κεφάλι μου- έχω αγοράσει άπειρα, καπέλα, κασκέτα, μπερέδες και σκούφους από τότε που έγινα μαμά. Αφιερώνω λοιπόν αυτό το άρθρο σε όλες εκείνες τις μαμάδες που κατανάλωσαν εκατοντάδες μπουκάλια με αφρό (μετά αλλά και πριν τη μητρότητα) και τους παραθέτω τους 5 λόγους που μητρότητα και μπούκλες δεν μπορούν ποτέ να συμβαδίσουν!

1. Τα σγουρά μαλλιά είναι ότι χειρότερο για μια λεχώνα

Να είναι το τσουνάμι των ορμονών, να είναι τα οιστρογόνα….να είναι η κούραση και το ότι το κεφάλι μας φέρνει σε όποια μαλακιά επιφάνεια βρει; Δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι, ότι αυτούς τους πρώτους μήνες  το κεφάλι μου ακολουθούσε την ορμονική θύελλα του οργανισμού μου. Ξυπνούσα πάντα σαν τη Νύφη του Φρανκενστάιν και κοιμόμουν σαν τρόφιμος ψυχιατρείου

2. Αν θεωρείτε τις πάνες ακριβές, που να δείτε τα προϊόντα styling…πόσο πανάκριβα είναι

Όταν ήμουν ένα ελεύθερο και ωραίο κορίτσι, οι μπούκλες μου ήταν το μεγάλο μου όπλο. Πήγαινα συχνά κομμωτήριο, ή επένδυα σε ακριβά προϊόντα για ατίθασα μαλλιά. Τώρα δε μπορώ να κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε χρόνος υπάρχει, αλλά ούτε χρήματα για να μεταμορφώσει ο αγαπημένος μου κομμωτής τις ατίθασες μπούκλες μου σε σέξυ βάγκ. Οπότε περιορίζομαι στο να επενδύσω απλώς σε ένα σωστό και ακριβό κλάμερ.

3. Οι αλλαγές του καιρού δεν είναι σύμμαχοι μια μαμάς με σγουρά μαλλιά

Και…ως γνωστόν, οι μαμάδες με μικρά παιδιά βρίσκονται κυρίως έξω. Είτε κάθονται στην κερκίδα για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ του γιου τους, είτε σε πάρτυ σε έναν ανοιχτό παιδότοπο που φυσάει, είτε βγαίνουν να ψωνίσουν στο μανάβικο με βροχή. Ναι, οι μαμάδες με σγουρά μαλλιά έχουν πάντα κακές μέρες. Τόσο που άρχισα να πιστεύω ότι η Μητέρα Φύση έχει ίσια μαλλιά. 4. Το να κόψει μια μαμά τα μαλλιά της κοντά δεν είναι μια σοφή επιλογή Γενικά το να κόψει μια γυναίκα με μπούκλες τα μαλλιά της κοντά, δεν είναι καλή επιλογή. Ειδικά όμως μια μαμά που σκύβει 50 φορές την ημέρα πάνω από ένα μωρό, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να πέφτουν φράντζες, τρίχες και μπουκλάκια πάνω στα μάτια της. Γι’ αυτό κορίτσια, απλώς αφήστε τα σγουρά σας μαλλιά μακριά και μαζέψτε τα σε μια αλογοουρά.   5. Τα παιδιά σας κληρονόμησαν τις μπούκλες σας και αυτό κάνει το λούσιμο και το βούρτσισμα μια κόλαση Και ότι κι αν λένε οι διαφημίσεις για παιδικά σαμπουάν κανένα προϊόν και καμιά ποσότητα προϊόντος δεν διευκολύνει στο να σταματήσουν τα ουρλιαχτά ενός 3χρονου με μπερδεμένες μπούκλες. Συγνώμη μωρό μου που σε πονάω, αλλά κάτσε λίγο ακίνητο… Επιμύθιο: Ναι, τα σγουρά μαλλιά μου είναι σίγουρα ένα βάσανο. Αλλά για να μην φαίνομαι αχάριστη, εκείνες τις σπάνιες μέρες που η υγρασία είναι σωστή και οι μπούκλες μου αποφασίζουν να συνεργαστούν, μου αρέσει που το κεφάλι μου είναι ανάλαφρο και θηλυκό.