Σύμφωνα με την αρχαία πρακτική Αγιουβέρδα, τρώγοντας και πίνοντας τζίντζερ σας βοηθά να διατηρήσετε το βάρος αλλά και να χάσετε κιλά και λίπος στην κοιλιά. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει ότι η κατανάλωση αυτής της ρίζας μπορεί και να καταστείλει την παχυσαρκία αλλά λειτουργεί και ως φάρμακο στην απώλεια κιλών. Βελτιώνει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης, σας βοηθά στη χώνεψη του φαγητού και δίνει την αίσθηση ότι είστε χορτασμένοι αν πιείτε νερό ή τσάι με τζίντζερ και το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική. Θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας, σωματικά και πνευματικά, και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού σας.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ. Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος, υπάρχουν μικροί και εύκολοι τρόποι για να το πετύχετε, πάντοτε με τη βοήθεια του τζίντζερ. Πριν το φαγητό, μασήστε μία λεπτή φέτα τζίντζερ. Με αυτό τον τρόπο, ενεργοποιείτε το μεταβολισμό, εντείνετε τη διαδικασία της πέψης, μειώνετε την παραγωγή κορτιζόλης και αυξάνετε την ενέργεια. Μπορείτε να μαγειρέψετε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ και να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού με ελάχιστο αλάτι. Μασήστε λίγο πριν το φαγητό και έτσι ελέγχετε την όρεξη και επιταχύνετε την πέψη. Τέλος, απολαύστε ένα δροσερό smoothie με φρέσκο ή αποξηραμένο τζίντζερ και καλοκαιρινά φρούτα.

Ένα κλασικό και χρήσιμο tip είναι να το προσθέτετε σαν μπαχαρικό στη μαγειρική σας. Φροντίστε να μαγειρευτεί το πολύ 6 λεπτά για να ενισχυθούν αλλά να μην χαθούν οι ευεργετικές του ιδιότητες. Επιλέξτε σούπες και σάλτσες για να βάλετε μέσα λίγο φρέσκο τζίντζερ και προσθέστε το προς το τέλος της μαγειρικής διαδικασίας.

Το τσάι με τζίντζερ για απώλεια κιλών

Ποσότητα: 4 φλιτζάνια- 1 λίτρο

Υλικά: 5 εκ. ψιλοκομμένο τζίντζερ ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ, 4 φλιτζάνια (1 λίτρο) φιλτραρισμένο νερό, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή φύλλα από στέβια

Οδηγίες: σε ένα μικρό τηγάνι βράστε το νερό. Κλείστε το ‘μάτι’ και προσθέστε το τζίντζερ. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει με ένα κάλυμμα. Στραγγίξτε τα κομμάτια τζίντζερ και όταν κρυώσει το τσάι, προσθέσετε μέλι και λεμόνι.

Εάν θέλετε να χάσετε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, πρέπει να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ την ημέρα μεταξύ των γευμάτων. Μία εναλλακτική επιλογή είναι να πίνετε το τσάι αμέσως πριν τα γεύματα για να νιώθετε ότι έχετε χορτάσει. Όλα αυτά συνδυάζονται με σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Επιταχύνετε την απώλεια βάρους. Μπορείτε να χάσετε μέχρι και 10 κιλά σε 2 εβδομάδες. Πρώτον, να αποφεύγετε τα περιττά λίπη, όπως είναι το πρόχειρο φαγητό. Μειώστε την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνετε καθημερινά και προσθέστε στη διατροφή σας τα ακόλουθα συστατικά: λάδι καρύδας, μηλόξιδο, λεμόνι και νερό με στυμμένο λεμόνι, πράσινο τσάι μάτσα, κύμινο, μέλι με κανέλα.