Το πιο βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να έχετε υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό σας και να σκέφτεστε ρεαλιστικά όταν πρόκειται για δίαιτα και απώλεια βάρους. Εμείς έχουμε για εσάς ένα τριήμερο διατροφολόγιο με 3 διαφορετικές επιλογές καθημερινά ώστε να κάνετε εναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συνεχίσετε αυτές διατροφικές επιλογές και μετά τις 3 μέρες, ώστε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

1η μέρα

Πρωινό: τηγανίτες με 3 υλικά. Με ένα αυγό και αλεύρι ολική άλεσης, τηγανίστε τις πιο υγιεινές τηγανίτες και προσθέστε μέλι, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα και μείνετε στις 2 με 3.

Μεσημεριανό: σαλάτα με κινόα, κοτόπουλο, φιστίκια και ρόκα. Η κινόα είναι υπέροχη πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και δεν περιέχει γλουτένη. Ανακατέψτε την με λίγο στήθος κοτόπουλο για να σας κρατήσει χορτάτη με το βράδυ.

Βραδινό: νουντλς με μπριζόλα και ασιατική σος. Βρείτε τα αντίστοιχα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ και απλά φροντίστε να φάτε μικρή ποσότητα σε μπολ. Προσθέστε λίγο lime που είναι αντιοξειδωτικό και κάνει τη συνταγή πιο δροσερή.

Έξυπνο σπιτικό σνακ: τα σνακ είναι ο έξυπνος τρόπος να ξεγελάσετε την πείνα σας με υγιεινό τρόπο χωρίς περιττές θερμίδες. Φτιάξτε μία μπάρα δημητριακών με βρώμη, άγλυκη τριμμένη καρύδα, μείγμα κλασικών δημητριακών και λίγο φυστικοβούτυρο. 

2η μέρα

Πρωινό: Τηγανιτό αυγό στο κέντρο μίας φέτας πολύσπορου ψωμιού τοστ. Αποφύγετε το αλάτι και ξεκινήστε τη μέρα με δυναμωτική πρωτεΐνη.

Μεσημεριανό: Τορτίγια με κοτόπουλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο της προηγούμενης μέρας και να φτιάξετε ένα δροσερό μεσημεριανό με μαρούλι, ντοματίνια και λίγο ανθότυρο.

Δείπνο: σολομός με κινόα. Φτιάξτε αρκετό σολομό ώστε να φάτε μία μερίδα το βράδυ και να κρατήσετε το υπόλοιπο για να φάτε μία χορταστική σαλάτα την επόμενη μέρα. Συνδυάστε με κινόα και λίγες ροδέλες ελιάς.

Έξυπνο σπιτικό σνακ: τσιπς από κολοκύθι. Κόψτε το κολοκύθι σε πολύ λεπτές ροδέλες και περάστε τες από ένα μίγμα μάραθου, αλατιού, φρέσκου πιπεριού και όποιου άλλου μπαχαρικού σας αρέσει.

3η μέρα

Πρωινό: δημητριακά ολικής άλεσης με γιαούρτι, λίγο άπαχο γάλα, φρέσκα βατόμουρα  και φιστικοβούτυρο. Ένα ενεργειακό μπολ που θα σας απογειώσει.

Μεσημεριανό: σούπα με μπρόκολο και τυρί. Βάλτε μαζί στην κατσαρόλα 3 φλιτζάνια ανάλατο κοτόπουλο, 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο, 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, μισό φλιτζάνι καρότο, λίγο άπαχο τυρί τσένταρ και ελάχιστο αλάτι. Φτιάξτε την ως συνήθως αλλά τα λαχανικά την κάνουν πιο δροσερή και λιγότερο παχυντική.

Δείπνο: κοτόπουλο με λαχανάκια Βρυξελλών. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι ανάλατο και φυσικά όχι σε μεγάλη ποσότητα.

Σπιτικό σνακ: φτιάξτε μπουκιές δημητριακών βάζοντας στην κατάψυξη ένα μίγμα ψημένων ξηρών καρπών (αντί για δημητριακά) με λίγη σοκολάτα υγείας.