Ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα και αυτό σημαίνει ότι θα επιλέξουμε τροφές που μας χορταίνουν και μας δροσίζουν μέσα στον ήλιο. Αυτό προκύπτει από την εφίδρωση που μας προκαλεί και έχουμε μια μόνιμη ανάγκη ενυδάτωσης. Αντί να πίνετε αναψυκτικά και ροφήματα που δεν βοηθούν τον οργανισμό και του προσθέτουν περιττά κιλά, ακολουθήστε τις παρακάτω σημαντικές οδηγίες για να παραμείνετε ενυδατωμένες προσέχοντας ταυτόχρονα την υγεία σας.

Αυξήστε την πρόσληψη νερού. Σε υψηλή υγρασία, δεν ιδρώνετε όσο θα έπρεπε, επομένως δεν εκλύετε και την απαραίτητη ζέστη από το σώμα σας. Γι αυτό πρέπει να πίνετε πολύ περισσότερο νερό, ακόμα κι αν δεν διψάτε, ώστε να διατηρείτε δροσερό το σύστημά σας.

Να τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα, ωμές σαλάτες και ελαφρώς πικάντικα φαγητά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εύκολα στην πέψη και υψηλά σε περιεκτικότητα νερού. Αποφύγετε τα τηγανητά και το γρήγορο φαγητό γιατί με αυτά χρειάζεστε περισσότερο νερό και είναι δύσκολα στη χώνεψη.

Αν πίνετε ροφήματα, προτιμήστε φυσικά προϊόντα, όπως το νερό καρύδας ή ο χυμός λεμονιού και αποφύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη ή έτοιμους χυμούς. Περιέχουν ζάχαρη, είναι διουρητικά και σας κάνουν να αποβάλετε πολύ νερό από το σώμα σας.

Προσθέστε φρέσκο βασιλικό στο νερό σας γιατί δροσίζει το σώμα.

To γιαούρτι αποτελεί εξαιρετική καλοκαιρινή επιλογή, αυξάνει τα φιλικά βακτήρια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη πέψη.

Προτιμήστε λαχανικά, όπως το αγγούρι, οι ντομάτες, τα καρότα και το σπανάκι που είναι πλούσια σε νερό.

Ξεχάστε τις μεγάλες ποσότητες και φάτε πολλά μικρά γεύματα για να κρατήσετε τον οργανισμό σας ενεργό και για να νιώθετε πάντα ελαφριά.

Το ωμό μάνγκο προλαμβάνει την ηλίαση και την αδυναμία. Επίσης, βοηθά στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών του σώματος και γίνεται ιδανικό συστατικό για σαλάτες με λαχανικά ή φρούτα.

Ενδεικτικό διαιτολόγια μίας καλοκαιρινής ημέρας

Πρωινό: φάτε 2-3 φρούτα για να εξουδετερώσουν τα στομαχικά οξέα και για να σας χαρίσουν ενέργεια.

Σνακ: πιείτε ένα ποτήρι νερό καρύδας για να αναζωογονηθείτε.

Μεσημεριανό: Ένα μπολ σαλάτας με διάφορα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά και ελαφρύ dressing.

Σνακ: ένα δροσιστικό smoothie με φρούτα και γιαούρτι θα σας τονώσει και θα σας χαρίσει την ενέργεια και την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός.

Βραδινό: πάντα να επιλέγετε ελαφρύ μενού το καλοκαίρι. Μερικές ενδεικτικές επιλογές είναι οι κρύες σούπες, το κοτόπουλο στη σχάρα, ψάρι στον ατμό και τόφου με χυμό λεμονιού. Αυτή η δίαιτα είναι χαμηλή σε λιπαρά, μεσαία σε πρωτεΐνη και υψηλή σε σύνθετους υδατάνθρακες. Συμβάλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στον έλεγχο της παχυσαρκίας και στα επίπεδα χοληστερόλης.