Το ότι το πράσινο τσάι είναι ευεργετικό για τον οργανισμό και βοηθάει στο αδυνάτισμα, το έχετε εμπεδώσει. Πόσο τσάι πρέπει να πίνετε όμως; Ένα φλιτζάνι για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα Σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of American College Nutrition, μόνο ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα όταν συνδυάζεται με άσκηση τρεις ημέρες την εβδομάδα. Βελτιώνοντας την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη και την ανοχή σας στη γλυκόζη, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει την ενέργεια πολύ πιο αποτελεσματικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Δύο φλιτζάνια για ενέργεια

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις 30 λεπτά μετά την κατανάλωση δύο φλιτζανιών πράσινου τσαγιού, τα ενδοθηλιακά κύτταρα του κυκλοφορικού σας συστήματος διαστέλλονται. Με τη σειρά τους, οι αρτηρίες και οι φλέβες σας χαλαρώνουν, πράγμα που επιτρέπει σωστή ροή αίματος και αφομοίωση θρεπτικών ουσιών. Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία μπορεί να αντιστραφεί με μόνο δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.

Τρία φλιτζάνια για μείωση του κοιλιακού λίπους Το Journal of Nutrition ανέφερε ότι τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με άσκηση καίνε το κοιλιακό λίπος. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν μετά από τρεις μήνες, αλλά το κάψιμο του λίπους ξεκινά μετά τις τρεις πρώτες ημέρες της άσκησης. Μια επιστημονική μελέτη ανέφερε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα, σε συνδυασμό με λίγο γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μπορεί να καίει 106 θερμίδες ημερησίως όταν το πίνετε για τρεις συνεχόμενες ημέρες.