Το αγαπημένο επιδόρπιο όλων για το καλοκαίρι είναι το παγωτό. Το αβοκάντο είναι το καλύτερο σνακ που ταιριάζει με όλα τα πιάτα το καλοκαίρι. Αν όμως συνδυάζουμε αυτά τα δύο γνωρίζατε ότι κάνουμε ένα πιο υγιεινό και δροσερό επιδόρπιο για το οποίο δε θα αισθανόμαστε ιδιαίτερες τύψεις αν καταναλώσουμε; Αντί να βγείτε από το σπίτι ψάχνοντας έτοιμα παγωτά με αρκετά συντηρητικά, μείνετε μέσα και ετοιμάστε για εσάς και την παρέα σας το πιο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα θρεπτικό παγωτό, συνταγή της βραβευμένης με Michelin chef , Mina Pizarro. Το αβοκάντο είναι υλικό μπαλαντέρ για πολλά πιάτα και όπου το προσθέσουμε ενισχύει τη γεύση και δίνει μια εξαιρετικά ομαλή, κρεμώδη υφή. Το λάιμ με το οποίο θα το συνδυάσετε λειτουργεί ως εξισορροπιστής, χαρίζοντας ένα δροσιστικό ουρανίσκο, για να δημιουργήσετε το τέλειο επιδόρπιο μετά το δείπνο. Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 7 ώρες 4 μερίδες Συστατικά 1 1/4 φλιτζάνι αβοκάντο σε φέτες 3/4 φλιτζάνι γάλα 3/8 φλιτζάνι νερό 3/5 φλιτζάνι ζάχαρη 1/4 κουταλάκι αλάτι 3/8 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα 1/4 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα Οδηγίες Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μία ομαλή μάζα. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ασημένιο δοχείο και καλύψτε με σελοφάν. Παγώστε το για 2 ώρες. Αφαιρέστε το από την κατάψυξη και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός. Παγώστε για άλλες 2 ώρες. Αφαιρέστε το από την κατάψυξη και χτυπήστε ξανά με το μίξερ. Το παγωτό πρέπει να είναι παχύρεστο, αλλά και πολύ μαλακό για να το αφαιρέσετε. Ρίξτε το μέσα σε ένα πλαστικό αεροστεγές δοχείο, γεμίζοντας το. Αφήστε χώρο τουλάχιστον δύο δάχτυλα στην κορυφή για να φουσκώσει το παγωτό. Καλύψτε το δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει στερεό. Μόλις το παγωτό είναι αρκετά στερεό, μπορείτε να το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!
Παγωτό με αβοκάντο: Το ιδανικό επιδόρπιο για δίαιτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διατροφή: Οι στρατηγικές που πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς Η προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία είναι μια σημαντική περίοδος για την καθιέρωση υγιεινών διατροφικών προτύπων. Γι' αυτό είναι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νεανικός καρκίνος: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τη σύνδεση με την ανθυγιεινή διατροφή Καθώς ο καρκίνος πρώιμης έναρξης αυξάνεται ανησυχητικά, οι επιστήμονες φέρνουν νέα ευρήματα στο φως για τη σχέση της νόσου... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έφηβοι: Το fast food βλάπτει τη μνήμη τους Δείτε πώς η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού επηρεάζει τον εγκέφαλο των εφήβων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5 τροφές πλούσιες σε σίδηρο για να επιλέξετε στην εγκυμοσύνη Η πρόσληψη επαρκούς σιδήρου στην εγκυμοσύνη είναι σημαντική. Σε ποιες τροφές τον βρίσκουμε; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μωρό: 6 θρεπτικές τροφές για την έναρξη της συμπληρωματικής σίτισης Πρακτικές, ασφαλείς και γεμάτες θρεπτικά συστατικά, οι πολτοποιημένες τροφές αποτελούν μια ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε τη συμπληρωματική σίτιση... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδιά: Η τροφή που τα βοηθά να ψηλώσουν Μελέτη αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν σωστά και να διατηρήσουν... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: 2+1 tips για μυαλό… ξυράφι! Δείτε πώς θα διώξετε το στρες και θα τονώστε τον εγκέφαλο του παιδιού μέσα από τη διατροφή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βάζοντας υγιή όρια στη σχέση του παιδιού με τη… ζάχαρη Πώς θα αντισταθούν τα παιδιά στη ζάχαρη; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ