Το αγαπημένο επιδόρπιο όλων για το καλοκαίρι είναι το παγωτό. Το αβοκάντο είναι το καλύτερο σνακ που ταιριάζει με όλα τα πιάτα το καλοκαίρι. Αν όμως συνδυάζουμε αυτά τα δύο γνωρίζατε ότι κάνουμε ένα πιο υγιεινό και δροσερό επιδόρπιο για το οποίο δε θα αισθανόμαστε ιδιαίτερες τύψεις αν καταναλώσουμε; Αντί να βγείτε από το σπίτι ψάχνοντας έτοιμα παγωτά με αρκετά συντηρητικά, μείνετε μέσα και ετοιμάστε για εσάς και την παρέα σας το πιο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα θρεπτικό παγωτό, συνταγή της βραβευμένης με Michelin chef , Mina Pizarro. Το αβοκάντο είναι υλικό μπαλαντέρ για πολλά πιάτα και όπου το προσθέσουμε ενισχύει τη γεύση και δίνει μια εξαιρετικά ομαλή, κρεμώδη υφή. Το λάιμ με το οποίο θα το συνδυάσετε λειτουργεί ως εξισορροπιστής, χαρίζοντας ένα δροσιστικό ουρανίσκο, για να δημιουργήσετε το τέλειο επιδόρπιο μετά το δείπνο. Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 7 ώρες 4 μερίδες Συστατικά 1 1/4 φλιτζάνι αβοκάντο σε φέτες 3/4 φλιτζάνι γάλα 3/8 φλιτζάνι νερό 3/5 φλιτζάνι ζάχαρη 1/4 κουταλάκι αλάτι 3/8 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα 1/4 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα Οδηγίες Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μία ομαλή μάζα. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ασημένιο δοχείο και καλύψτε με σελοφάν. Παγώστε το για 2 ώρες. Αφαιρέστε το από την κατάψυξη και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός. Παγώστε για άλλες 2 ώρες. Αφαιρέστε το από την κατάψυξη και χτυπήστε ξανά με το μίξερ. Το παγωτό πρέπει να είναι παχύρεστο, αλλά και πολύ μαλακό για να το αφαιρέσετε. Ρίξτε το μέσα σε ένα πλαστικό αεροστεγές δοχείο, γεμίζοντας το. Αφήστε χώρο τουλάχιστον δύο δάχτυλα στην κορυφή για να φουσκώσει το παγωτό. Καλύψτε το δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει στερεό. Μόλις το παγωτό είναι αρκετά στερεό, μπορείτε να το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!