Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν γίνει ένας πολύ δημοφιλής τρόπος απώλειας βάρους. Ένα από τα μεγάλα οφέλη αυτής της μεθόδου είναι ότι δε χρειάζεται να μετράτε τις θερμίδες για να αδυνατίσετε. Όσο η πρόσληψη υδατανθράκων είναι περιορισμένη, είναι και η όρεξη για φαγητό περιορισμένη. Έτσι, περιορίζετε αυτόματα την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να ανησυχείτε συνεχώς για το τι θα φάτε. Είναι λάθος να νομίζετε ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων περιλαμβάνουν μόνο κρέας και λιπαρά. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα φυτικής προέλευσης που μπορείτε να καταναλώσετε στο πλαίσιο μιας τέτοιας δίαιτας, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των λαχανικών. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και άλλα. Οι ξηροί καρποί είναι απίστευτα θρεπτικοί, πλούσιοι σε «καλά» λιπαρά και σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη Ε και το μαγνήσιο. Αρκετές έρευνες από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης διάφορων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2. Προσθέστε λοιπόν μερικούς ξηρούς καρπούς στο πρωινό σας, στη σαλάτα σας ή σε ένα σακουλάκι που μπορείτε να μεταφέρετε παντού και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.