Λίγους μόλις μετά τη γέννηση του γιου της Φλιν, ο άγγελος της Victoria’s Secret ανέβηκε στην πασαρέλα πιο fit από ποτέ. 0Όπως ομολόγησε τους μήνες αυτούς ακολούθησε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής τη Blood Type diet του Δρ D’ Adamo, καθώς και ένα πρόγραμμα εντατικής γυμναστικής.

Η δίαιτα της Μιράντα

Η ίδια έχει σπουδάσει Διαιτολογία, οπότε ξέρει ακριβώς ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές για κάθε σώμα. Επέλεξε τη δίαιτα του φυσιοπαθολόγου Peter J. D’ Adamo, γιατί ήθελε άμεσα αποτελέσματα χωρίς όμως να χάσει την ενέργειά της.

H Blood type dietΗ φιλοσοφία της: Ξεκινώντας πρώτος να διαχωρίζει τους ασθενείς του βάσει της ομάδας αίματός τους και παρατηρώντας τις αντιδράσεις τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι ανήκαν για παράδειγμα στην ομάδα αίματος Α αντιδρούσαν αρνητικά στις δίαιτες που ήταν πλούσιες σε πρωτεΐνες με προέλευση το κόκκινο κρέας, ενώ στις δίαιτες που ήταν πλούσιες σε πρωτεΐνες με φυτική προέλευση η αντίδρασή τους ήταν θετική.Αν θέλετε να την ακολουθήσετε, το πρώτο βήμα είναι να μάθετε τι ομάδα αίματος έχετε.Αν έχετε ομάδα αίματος Α: Θα πρέπει να αφαιρέσετε από τη διατροφή σας το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά, πρωτεΐνη σόγιας και δημητριακά.Αν έχετε ομάδα αίματος Β: Θα πρέπει να αποφεύγετε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, το σουσάμι, το σιτάρι, τις φακές, τα φιστίκια, το κοτόπουλο και να τρώτε άφθονο κατσικίσιο κρέας, ελάφι, κουνέλι, πράσινα λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αυγά.Αν έχετε ομάδα αίματος ΑΒ: Θα πρέπει να αποφεύγετε τους σπόρους, το καλαμπόκι, το σουσάμι καθώς επίσης την καφεΐνη και το αλκοόλ. Επιτρέπεται να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα από τα ίδια τρόφιμα που τρώνε όσοι έχουν ομάδα αίματος Β, με την προσθήκη του ψαριού και το γιαουρτιού.Αν έχετε ομάδα αίματος 0: Θα πρέπει να αποφεύγετε το αβοκάντο, τα καρύδια και τα πορτοκάλια. Η διατροφή σας πρέπει να είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα και πλούσια σε κρέας και ψάρι.

Τα υπέρ της δίαιτας.Η Δίαιτα Ομάδας Αίματος ενθαρρύνει την μείωση κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων και έχει εγγυημένη απώλεια βάρους.Τα κατάΣχεδόν κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν υπάρχει για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του εμπνευστή αυτής της δίαιτας. Δυο άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικό μεταβολισμό και ίδια ομάδα αίματος. Με άλλα λόγια μπορεί κάποιος να έχει ευαισθησία στους υδατάνθρακες ή στην ζάχαρη, ενώ κάποιος άλλος να χρειάζεται μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες. Η Δίαιτα Ομάδας Αίματος θέλει πολύ προσοχή κατά την εφαρμογή, καθώς εμφανίζει πολλά επιστημονικά κενά και δεν κρατάει μια ισορροπία στην πρόσληψη των απαραίτητων για τον οργανισμό ουσιών.

Και μερικά extra tips διατροφής.  

  • Επιλέγει προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και πίνει φιλτραρισμένο νερό. Επιπλέον φροντίζει να τρώει φρέσκα τρόφιμα και πολύ λίγο κρέας
  • Προσπαθεί να αποφεύγει το κρέας, επειδή ανήκει στην ομάδα αίματος Α. Ωστόσο επειδή έχει πρόβλημα με την απορρόφηση σιδήρου επιλέγει εναλλακτικές φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο.
  • Ορκίζεται στα συμπληρώματα διατροφής

Το πρόγραμμα γυμναστικής της ΜιράνταΑφιερώνει 75 λεπτά την ημέρα σε ένα πρόγραμμα με διαφορετικές ασκήσεις, ενώ 2 φορές την εβδομάδα κάνει τρέξιμο 5 χιλιομέτρων. Για να επιτύχει περισσότερη γράμμωση ακολουθεί εξατομικευμένο πρόγραμμα με βάρη, boxing και stretching. Μέσα στην εβδομάδα φροντίζει να ακολουθεί μαθήματα Pilates και Yoga για να χαλαρώσει και να αποβάλει το στρες.

Με τη συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη (διαιτολόγος-διατροφολόγος)