Ήταν το 1989 όταν η 18άρα τότε Κλόντια Σίφερ στάθηκε μπροστά στο φακό της Ellen von Unwerth για τις ανάγκες της καμπάνιας της Guess και όλοι συμφώνησαν πως αναβάθμισε τον όρο super model.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά, επαναλαμβάνει το… πείραμα, ποζάροντας για τα 30ά γενέθλια της εταιρείας Guess αποδεικνύοντας πως ένα τοπ μόντελ ακόμη και στα 40, ακόμη κι αν έχει γεννήσει τρία παιδιά μπορεί να διατηρεί το άψογο κορμί της. 

Τα διατροφικά μυστικά της Κλόντια 

Επειδή, όπως χαρακτηριστικά έχει ομολογήσει η ίδια, δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν, φροντίζει ώστε η διατροφή της να μην ξεπερνάει καθημερινά τις 1.200 θερμίδες.

Η Γερμανίδα καλλονή είναι οπαδός του πρωινού γεύματος. Καθημερινά φροντίζει να αρχίζει την ημέρα της πολλά και διαφορετικά φρέσκα φρούτα (ωμά αλλά και ψητά) ή σε μορφή φρουτοσαλάτας. Συχνά τα συνδυάζει με άπαχο ή λίγων λιπαρών γιαούρτι.

Για βράδυ συνήθως τρώει κάτι ελαφρύ, κατά προτίμηση σαλάτα και λαχανικά στον ατμό.

Για σνακ προτιμάει τα μαύρα σταφύλια και πίνει ντοματοχυμό και ροφήματα βοτάνων, ενώ το πιο πλούσιο γεύμα της ημέρας το κάνει πάντοτε μεσημέρι.

Όταν βγαίνει έξω προτιμάει τα γιαπωνέζικα εστιατόρια και συνήθως παραγγέλνει την αγαπημένη της σούπα μίσο. Στη μακροβιοτική κουζίνα, το μίσο έχει εξέχουσα θέση και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά πιάτα. Πρόκειται για ένα  είδος πάστας, το οποίο παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι.

Το μοναδικό ρόφημα που επιτρέπει στον εαυτό της να πίνει μετά τις 4:00 το απόγευμα είναι εμφιαλωμένο νερό με πράσινο τσάι.

Το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της ΚλόντιαΠρωινό 1 φλιτζάνι γκρανόλα (μείγμα το οποίο αποτελείται από δημητριακά, καστανή ζάχαρη ή μέλι, ξηρούς καρπούς και καρύδα και  μπορεί να αρωματιστεί με μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο) και 1 φλιτζάνι γιαούρτι με φρέσκα φρούτα.

Σνακ 1 ποτήρι smoothie από γιαούρτι πλήρες και φρέσκα φρούτα.

Μεσημεριανό Ανάμεικτα λαχανικά στον ατμό: Συνήθως συνδυάζει κουνουπίδι, πιπεριές, καρότα, κόκκινα κρεμμύδια, πατάτες, σέλερι, ντομάτα με μια σος από σκόρδο πιπέρι και ελαιόλαδο. Αντί για αλάτι νοστιμίζει το πιάτο της με χυμό λάιμ.

Απογευματινό σνακ Ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης και άπαχη γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο.

ΒραδινόΜια μερίδα ρύζι πουλάο με φρούτα. Πρόκειται για μια ασιατική συνταγή με ρύζι μπασμάτι, συνδυασμένο με κόκκινα φρούτα.