μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Τα 10 μυστικά των λεπτών γυναικών!

12/10/2015
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Τα 10 μυστικά των λεπτών γυναικών!

1. Οι λεπτές γυναίκες... δεν κάνουν δίαιτα

Ή τουλάχιστον δεν κάνουν δίαιτες πείνας. Επικεντρώνονται όμως σε σωστές διατροφικές συνήθειες και έναν υγιή τρόπο ζωής. Και όταν παίρνουν ένα ή δύο κιλάκια, δεν κόβουν θερμίδες αλλά προσέχουν τις διατροφικές επιλογές τους λιγάκι παραπάνω. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν μια καλύτερη αίσθηση του τι είναι καλό διατροφικά σε σχέση με τους υπέρβαρους.

2. Οι λεπτές γυναίκες... παρακολουθούν το βάρος τους
Όλα τα καλλίγραμμα κορίτσια γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πόσο ζυγίζουν και δεν ξεχνούν να ελέγχουν το βάρος τους περιοδικά αλλά χωρίς να έχουν εμμονή με τη ζυγαριά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να παρατηρείτε αν οι μεταπτώσεις στο βάρος σας βρίσκονται μέσα στο όριο των 3 κιλών. Αν ξεπεράστε αυτό το όριο, προσοχή! Γιατί πολύ εύκολα το τρία γίνεται δεκατρία.

3. Οι λεπτές γυναίκες... γυμνάζονται συστηματικά
Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που έχασαν τα κιλά που ήθελαν και διατηρήθηκαν σε αυτά τα κιλά, έκαναν τη γυμναστική βασικό κομμάτι της ζωής τους.

4. Οι λεπτές γυναίκες... δεν λύνουν τα προβλήματά τους με το φαγητό
Σίγουρα όλες έχουμε πέσει με τα μούτρα σε ένα μπολ παγωτού μετά από έναν χωρισμό, αλλά οι αδύνατοι άνθρωποι δεν το κάνουν συνήθεια. Πριν αρχίσετε λοιπόν να τρώτε με βάση το συναίσθημα σκεφτείτε: «υπάρχει περίπτωση αυτή η γαβάθα πατατάκια να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζω;»

5. Οι λεπτές γυναίκες... δεν τρώνε  όλο τους το φαγητό
Οι περισσότερες λεπτές γυναίκες δεν καθαρίζουν το πιάτο τους, αντίθετα σύμφωνα με τις έρευνες αφήνουν πάντα στο πιάτο τους το ¼ του φαγητού.

6. Οι λεπτές γυναίκες... απομακρύνουν τους πειρασμούς από κοντά τους
Τα σπίτια των αδύνατων γυναικών είναι γεμάτα υγιεινούς πειρασμούς όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

7. Οι λεπτές γυναίκες... δεν αποκλείουν τα σνακ από τη διατροφή τους
Αντίθετα, όταν νιώθουν την ανάγκη, λένε ναι σε κάποιο γλυκό. Όμως προσέχουν πολύ την επιλογή που θα κάνουν και φυσικά παίρνουν το χρόνο τους για να απολαύσουν το γλυκό πειρασμό. Για παράδειγμα, αν νιώσετε την ανάγκη για σοκολάτα, προτιμήστε μια μπάρα δημητριακών με επικάλυψη σοκολάτας και όχι ένα τεράστιο σοκολατένιο κέικ.

8. Οι λεπτές γυναίκες... δεν ξεχνούν το πρωινό
Σύμφωνα με έρευνες το 80% των ατόμων που έχασαν βάρος και το διατήρησαν, δεν ξεχνούσαν ποτέ να πάρουν το πρωινό τους. Το πρωινό είναι αυτό που κινητοποιεί το μεταβολισμό μετά από τον νυχτερινό ύπνο.

9. Οι λεπτές γυναίκες... δεν κάθονται συνεχώς!
Σπάνια θα δούμε έναν αδύνατο άνθρωπο να κάθεται επί ώρες κάπου χωρίς να αλλάξει στάση. Ακόμα κι αν είστε στο γραφείο, μην ξεχνάτε να σηκωθείτε και να κάνετε μια βόλτα για να κινητοποιήσετε τον οργανισμό σας.

10. Οι λεπτές γυναίκες... δεν παραλείπουν γεύματα
Αν νομίζετε πως τρώγοντας μόνο το μεσημέρι ή το βράδυ θα χάσετε κιλά και θα διατηρήσετε τα χαμένα, κάνετε λάθος. Αυτή η παράλειψη γευμάτων κάνει μεγαλύτερη ζημιά τόσο στο μεταβολισμό όσο και στο βάρος μας. Αν δεν φάμε τίποτα για περισσότερες από 6 ώρες θα επιβραδύνουμε το μεταβολισμό μας και είναι πιθανό να φάμε οτιδήποτε αργότερα μέσα στον πανικό της πείνας που θα μας καταβάλλει. Καταναλώστε έστω και ένα σνακ κάθε τρεις με τέσσερις ώρες λοιπόν.


Σχετικά Άρθρα

Χάστε 3 κιλά την εβδομάδα με τη σούπερ δίαιτα με το σπανάκι!
Μια δίαιτα εύκολη, υγιεινή και αποτελεσματική που υπόσχεται να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά, και να κινητοποιήσει το μεταβολισμό μας. Η...
Πεινάτε συνέχεια; Να, ο τρόπος για να το καταπολεμήσετε!
Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Loughborough, μελέτησε τη διαφορά της επίδρασης τόσο της δίαιτας όσο...
Η γρήγορη δίαιτα : Χάστε 8 κιλά σε 15 ημέρες
Μια εύκολη, γρήγορη αλλά και υγιεινή δίαιτα που στηρίζεται στη μεσογειακή διατροφή και θα σας βοηθήσει να χάσετε όλα τα κιλά, που πήρατε στι...
Πώς να χάσετε δύο κιλά χωρίς καθόλου δίαιτα!
Βασανίζεστε χρόνια με ακριβά προγράμματα δίαιτας και διατροφής, θαυματουργά χάπια και περίπλοκες μεθόδους αδυνατίσματος; Μάλλον βασανίζεστε ...
Η «δίαιτα express» του μπικίνι
Είναι μια εύκολη και πολύ γρήγορη δίαιτα δίαιτα που υπόσχεται να χάσουμε έως και 5 κιλά σε τρεις εβδομάδες και μέχρι και 10 πόντους στα επίμ...
Χάστε εύκολα 5 κιλά με τη δίαιτα των 3 ωρών!
Μια δίαιτα εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να πεινάσετε!