Το γυαλιστερό δέρμα δεν είναι πάντα υγιές και καλό. Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν λάμψη θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι υπερβολικό σμήγμα στο δέρμα. Τα άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν συνήθως υπερπαραγωγικούς σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι παράγουν το φυσικό έλαιο του δέρματος που ονομάζεται σμήγμα. Η παραπάνω λιπαρότητα κάθεται στην επιφάνεια του δέρματος και απορροφά βρωμιά, η οποία μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει σπυράκια και ακμή.

Μπορεί να σας ακούγονται όλα πολύ αρνητικά, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν συστατικά στην κουζίνα σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την παραπάνω λιπαρότητα στο πρόσωπό σας. Ο κουρκουμάς, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί από παλιά για να θεραπεύσει διάφορες διαταραχές της υγείας, είναι ωφέλιμος για το δέρμα, ιδιαίτερα το λιπαρό. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του κουρκουμά θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή βακτήρια στους πόρους σας που μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει όχι μόνο αναζωογονούν το δέρμα σας, αλλά επίσης καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης. Ο κουρκουμάς λειτουργεί επίσης ως στυπτικός και απολεπιστικός παράγοντας που καθαρίζει τους διασταλμένους πόρους.

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα ισχυρό συστατικό για το λιπαρό δέρμα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που απολεπίζει το δέρμα σας. Επίσης, απορροφά το λάδι και αφήνει το δέρμα σας ενυδατωμένο. Οι ήπιες στυπτικές ιδιότητες που υπάρχουν στο γιαούρτι λόγω του μεταλλικού ψευδαργύρου βοηθούν στη συρρίκνωση του μεγέθους των πόρων. Αυτό μειώνει τη λιπαρότητα στο πρόσωπό σας.

Διαβάστε παρακάτω πώς θα φτιάξετε μόνη σας μάσκα προσώπου για να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα του προσώπου σας. Σημείωση: Κάντε μια δοκιμή στο χέρι σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, ενδεχομένως να ερεθίσει το δέρμα σας. Υλικά Κουρκουμάς σε σκόνη (αντιοξειδωτικό) – ½ κουταλιά της σούπας Χυμός λεμονιού (απολεπιστικό) – 1 κουταλιά της σούπας Γιαούρτι (στυπτικό) – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση 1. Αναμείξτε τη σκόνη κουρκουμά, το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. 2. Απλώστε το μείγμα και αφήστε το στο πρόσωπό σας για 5-10′. Στη συνέχεια ξεβγάλετε. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας έως και 3 φορές την εβδομάδα.