Όσοι ζούμε στην Ελλάδα πρέπει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το υπέροχο κλίμα. Φυσιολογικές καιρικές συνθήκες, χωρίς ακραία φυσικά φαινόμενα και έναν ήλιο να λάμπει τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Θα έπρεπε λοιπόν να γιορτάζουμε καθημερινά αυτό το κλίμα κάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες μιας που το επόμενο θετικό που διαθέτει η χώρα μας είναι πως συνδυάζει θάλασσα και βουνό μαζί. Και σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Σπάσε τη ρουτίνα! Βοήθησε τη σωματική και ψυχική σου υγεία και προσέφερε στον οργανισμό σου μία ανανεωτική προπόνηση με ποικιλία ασκήσεων στο φυσικό περιβάλλον. Τι θα έλεγες λοιπόν να ξεκινήσεις υπαίθριες δραστηριότητες και τρόπους να γυμναστείς, στο δημόσιο πάρκο, στα σκαλιά που συναντάς στο δρόμο ή στην άμμο της αγαπημένης σου παραλίας; Αυτή η fitness φιλοσοφία ονομάζεται outdoor training και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για πολλούς λόγους. Καταρχάς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, μιας και βασίζονται στο επίπεδο και στις δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά. Αυτό που είναι το σημαντικότερο όφελος στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες είναι πως απολαμβάνεις τις ομορφιές τις φύσης που δεν έχεις την πολυτέλεια να εκτιμάς καθημερινά , σε συνδυασμό με την άσκηση στον καθαρό αέρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Ως αποτέλεσμα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους γίνεται πιο ευχάριστα και αβίαστα και βοηθά στο να έχεις μέγιστη απόδοση. Επίσης καταπολεμά την αϋπνία. Η τακτική άσκηση και το καθαρό οξυγόνο θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς και να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το outdoor training είναι απόλαυση, ιδιαίτερα όταν αθλείσαι με λιακάδα. Ο καθαρός αέρας και ο φυσικός φωτισμός αναζωογονούν και παρέχουν περισσότερη ενέργεια για το μυαλό και το σώμα. Οι ακτίνες του ήλιου μάλιστα θα μας δώσουν τη βιταμίνη D που χρειαζόμαστε και ταυτόχρονα μαυρίζουμε ενώ γυμναζόμαστε. Προσοχή όμως μην πάμε στο άλλο άκρο του καψίματος. Προσέχουμε πάντα να προστατεύουμε το δέρμα μας ότι εκτιθέμεθα στον ήλιο.

Οι δράσεις που μπορείς να κάνεις στο outdoor training, είναι από τρέξιμο στην άμμο, είτε στο λοφάκι κοντά στο σπίτι σου (και όσα χιλιόμετρα εσύ νομίζεις ότι αντέχεις), ασκήσεις για όλο το σώμα στα δημόσια πάρκα, αρκεί να έχεις την προσωπική σου πετσέτα και ένα στρώμα μαζί, μέχρι ασκήσεις βάρους αλλά και δύναμης με ένα trx ή λάστιχα που μπορείς να κρεμάσεις σε κάποιο δέντρο. Ορίστε λοιπόν ένα πλήρες πρόγραμμα λειτουργικών ασκήσεων και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Μπορείς επίσης να γνωρίσεις άλλα άτομα που κάνουν ακριβώς το ίδιο ή να πάρεις την παρέα σου και να κάνεις τη γυμναστική σου ακόμα πιο ευχάριστα.

Διάλεξε μέρα και ώρα που θέλεις, ιδανικά αρκετά πρωί για να σου δώσει ευεξία για όλη την υπόλοιπη μέρα, πάρε ένα στρώμα και ένα trx και φύγαμε!