«Η ομορφιά είναι υποκειμενική και βασίζεται στη διαφορετικότητα», λέει η φωτογράφος Mihaela Noroc, «και ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο για να την ανακαλύψω».

Αφού παραιτήθηκε από τη δουλειά της στη Ρουμανία πριν από 2 χρόνια, η Noroc αποφάσισε να ασχοληθεί μ’ ένα φωτογραφικό πρότζεκτ γυρίζοντας την υφήλιο μ’ ένα σακίδιο στην πλάτη. Με τίτλο «The Atlas of Beauty», η συλλογή αποτελείται από πορτρέτα γυναικών που η Noroc συνάντησε στα ταξίδια της, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι η ομορφιά υπάρχει παντού.

«Δεν έχει να κάνει με τα καλλυντικά, τα χρήματα, την εθνικότητα ή την κοινωνική τάξη, αλλά κυρίως με το να είσαι ο εαυτός σου», εξηγεί η φωτογράφος και προσθέτει: «Τα παγκόσμια πρότυπα μπορεί να μας αναγκάζουν να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο, αλλά τελικά αυτό που μας κάνει όλους όμορφους είναι η διαφορετικότητά μας».

Μέχρι σήμερα, η Noroc έχει επισκεφτεί 37 χώρες και τονίζει ότι αυτό που συνεχώς την εξέπληττε είναι «η αντίληψη της ομορφιάς ανάλογα με την πολιτισμική κουλτούρα κάθε λαού. Κάτι που θεωρούνταν όμορφο και μοντέρνο στη Μιανμάρ, ήταν εντελώς άκαιρο στη Νέα Υόρκη, ενώ κάτι που θεωρούνταν κουλ στο Λονδίνο, φάνταζε περίεργο στην Αιθιοπία».

Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, μαζί της στον παγκόσμια χάρτη της γυναικείας ομορφιάς, κι ας απολαύσουμε τη διαφορετικότητά μας όπως της αξίζει! (photos: instagram.com/mihaelanoroc)