Το μέγεθος κοιλιάς και το «παιχνίδι» της σύγκρισης -ακόμα και μετά τον τοκετό- αναδύονται αυθόρμητα σε όλες τις συζητήσεις των νέων μαμάδων. Οι μαμάδες συγκρίνουν το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς τους με άλλες φίλες και γνωστές τους και τα ερωτήματα προβάλλουν αναπόφευκτα: «Πως είναι δυνατόν να έχει τόσο μικρή κοιλιά τόσο σύντομα;»  Ή «Γιατί η δική μου κοιλιά είναι περισσότερο χαλαρή από την δική της;»
Η αλήθεια είναι ότι για να επανέλθει η κοιλιά -και γενικά το σώμα- της νέας μαμάς στην προηγούμενη κατάσταση χρειάζονται περίπου 40 εβδομάδες, όσες χρειάστηκε για να ετοιμάσει την καινούργια ζωή. Αμέσως μετά τη γέννα, η περίμετρος της κοιλιάς γίνεται όση ήταν περίπου κατά τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης. Στις δύο επόμενες εβδομάδες γίνεται ήδη πιο επίπεδη.  
Ωστόσο, μέχρι το σώμα να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, πολλές μανούλες πέφτουν σε κατάθλιψη βλέποντας το «αποκρουστικό» για εκείνες σώμα τους, επηρεάζοντας έτσι την προσωπική αλλά και οικογενειακή τους ευτυχία.  Για τον λόγο αυτό η Αυστραλή διατροφολόγος και blogger Julie Bhosale, μετά τη γέννηση του δεύτερου της παιδιού, αποφάσισε να παρουσιάσει μια σειρά φωτογραφιών με το πως ήταν το σώμα της 24 ώρες μετά τη γέννα, μία εβδομάδα αργότερα και …μετά από 14 εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να δώσει κουράγιο στις νέες μανούλες αλλά και να τους στείλει το δικός της προσωπικό μήνυμα:
 «Μπορεί να μην μοιάζεις με το επόμενο μοντέλο της Victoria ‘s Secret, αλλά εστίασε στο πως αισθάνεσαι. Να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και το σώμα σου,  θα φαίνεσαι όπως θα ήθελες όταν θα αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Εμένα μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να αισθάνομαι καλά μετά τη γέννηση του πρώτου μου γιου, σε σχέση με το δεύτερο. Δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο θα συγκριθείς. Θα κριθείς. Εγώ κρίνομαι κάθε μέρα και σίγουρα θα υπάρχουν  άτομα που με κρίνουν αυτή την στιγμή. Το να κάνεις το σωστό για σένα και την οικογένειά σου θέλει κουράγιο, δύναμη, κάτι που σαν μάνα διαθέτεις και τα δύο. Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι φροντίδα και αγάπη να πηγάζει από μέσα σου και να μην ξεχνάς ότι: Είσαι όμορφη , είσαι καταπληκτική , είσαι μητέρα».