Με 12 απλές ασκήσεις, το βάρος του σώματός σας, μία καρέκλα και έναν τοίχο, θα απαλλαγείτε οριστικά από τα περιττά κιλά.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα προγράμματα γυμναστικής για το σπίτι, που υπόσχονται να μεταμορφώσουν άμεσα το σώμα μας – ποτέ, όμως, δεν είναι τόσο εύκολα στην πράξη χωρίς την καθοδήγηση κάποιου ειδικού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι «New York Times», ένα νέα επιστημονικό πρόγραμμα γυμναστικής με φωτογραφίες μπορεί να κάνει όσα υπόσχεται εύκολα και γρήγορα!

Η συγκεκριμένη κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης (High-Intensity Circuit Training), που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal», αποτελείται από 12 απλές ασκήσεις και διαρκεί μόλις 7 λεπτά. Μάλιστα, συνοδεύεται από ένα κατατοπιστικότατο γράφημα, ώστε να γίνεται κατανοητή ακόμα και από τον πιο αρχάριο.    

Βασική προϋπόθεση για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα είναι να κάνετε διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις που να μη διαρκεί παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα. Κάθε άσκηση έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η σειρά τους πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι μύες που ασκούνται να ξεκουράζονται για περισσότερο από τα 10 δευτερόλεπτα του διαλείμματος. Π.χ. μετά τα push-ups (άνω κορμός) πρέπει να γίνουν τα σκουάτς (κάτω κορμός), και μετά τα επιτόπια αλματάκια πρέπει να γίνουν τα καθίσματα. Έτσι, το σώμα θα παραμένει ξεκούραστο και θα μπορεί να εκτελεί σωστά όλες τις ασκήσεις. 

Χάρη στην HICT, μπορείτε να χάσετε εύκολα βάρος, μιας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει λίπος μέχρι και 72 ώρες μετά την ολοκλήρωσή του. Μπορείτε να επαναλάβετε την κυκλική προπόνηση 2-3 φορές. Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο: