Γρήγορες DIY θεραπείες με αλάτι για μαλλιά, νύχια και σώμα:
1. Scrub προσώπου
Όσο είστε στο ντους, τρίψτε χοντρό θαλασσινό αλάτι σε όλο σας το σώμα για να διώξετε όλα τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.  Extra tip: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στις ρίζες των μαλλιών, για να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα. 
2. Για την ακμή
Ναι ναι, το αλάτι είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να καταπολεμήσετε του μαύρους πόρους και τη λιπαρότητα. Μόνο προσέξτε, μην πέσει στα μάτια ή σε ανοιχτές πληγές.
Αν πάλι το δέρμα σας δεν αντέχει το σκέτο αλάτι, ανακατέψτε το με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.
3. Για λευκά δόντια
Τρίψε με την οδοντόβουρτσα μία ή δύο κουταλιές baking soda ή θαλασσινό αλάτι πάνω στα δόντια σας. Προσθέστε νερό αν χρειαστεί.
4. Για φρέσκια αναπνοή
Ρίξτε 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking soda σε μία κούπα νερό. Κάντε 3-4 γαργάρες για να διώξετε τα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές.  
Αν έχετε κίτρινα και θαμπά νύχια, το αλάτι είναι η λύση. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, με λίγη baking soda και χυμό λεμόνι, και απλώστε το πάνω στα νύχια για να διώξετε όλους τους λεκέδες. Bonus: θα μαλακώσουν και τα ενοχλητικά πετσάκια.  
6. Sea Salt Spray
Σε ένα μπουκάλι σπρέι, ανακατέψτε μία κουταλιά αλάτι με 500 γραμμάρια νερό. Μόλις διαλυθεί το αλάτι στο μπουκάλι, ψεκάστε σε νωπά μαλλιά. Kάπως έτσι θα αποκτήσετε το τέλειο beach hair.