Το μακιγιάζ ήταν μόνο η αρχή. Το you tube γέμισε tutorials για το πώς να πετύχεις το strobing της Τζίτζι Χαντίντ ή πώς να κάνεις γυαλιστερά ζυγωματικά όπως η Κιμ Καρντάσιαν. Τα ράφια στα καταστήματα καλλυντικών δεν πουλάνε πλέον απλώς πούδρες και φον-ντε-τεν αλλά ειδικά illuminators για να κάνεις strobing ακόμη και με το καθρεφτάκι του κλατς. Τόσο πολύ αγάπησαν οι γυναίκες τη νέα τάση στο μακιγιάζ και την τρισδιάστατη λάμψη που δίνει στο πρόσωπο ώστε άρχισαν να το ζητάνε από τον πλαστικό χειρουργό τους. Τώρα, με τις νέες εφαρμογές μπορείς να έχεις το σωστό strobing από τη στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί. Τα ζυγωματικά, το τόξο του έρωτα (στο άνω χείλος), η ράχη της μύτης και το πιγούνι αποκτούν το δικό τους φως για να δίνουν εφέ strobing. Για πάντα.O πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Φλώρος μας εξηγεί με ποιες τεχνικές μπορούμε να το αποκτήσουμε.
Ο άψογος καμβάς
Λεπτές ρυτίδες, ελαφρές δυσχρωμίες, σημάδια ακμή. Με τόσα προβλήματα στην επιφάνειά της, η επιδερμίδα απορροφά το φως και δείχνει κουρασμένη αντί να το αντανακλά όπως μία νεανική. Οι ατέλειες μπορούν να διορθωθούν λεπτομερώς με το fraxel laser που διοχετεύει επιλεκτικά την ενέργεια μέσα από μικρές, σχεδόν αόρατες τελίτσες. Το fractional λέιζερ διεισδύει στοχευμένα στο δέρμα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου αφήνοντας τους γειτονικούς ιστούς ανέπαφους. Με αυτόν τον τρόπο διορθώνεται κάθε πρόβλημα στην επιφάνεια του δέρματος, όπως λεπτές ρυτίδες, ουλές ακμής και δυσχρωμίες ενώ χαρίζει συνολικά ανανέωση, κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό, λαμπερό και ξεκούραστο». Για να γίνεται η εφαρμογή εντελώς ανώδυνη, πριν τη θεραπεία απλώνεται αναισθητική αλοιφή στο πρόσωπο. Μετά τη θεραπεία το πρόσωπο είναι ελαφρώς πρησμένο και κοκκινισμένο, όμως μετά από μερικές μέρες επανέρχεται.
Λάμψη στα σημεία
Είναι ένα παιχνίδι με το φως και τη σκιά. Δίνοντας όγκο στα σημεία που πρέπει να λάμψουν, τα κάνουμε να ξεχωρίζουν και να αντανακλούν το πρόσωπο. Έτσι μπορούμε να αφήσουμε στη σκιά τα σημεία που μας ενδιαφέρουν λιγότερο και να τραβήξουμε το βλέμμα εκεί όπου θέλουμε. Οι ενέσεις μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ δίνουν στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση και συγχρόνως του χαρίζουν όγκο. Η αίσθηση ότι το δέρμα μας είναι ενυδατωμένο ξεκινάει 15 ημέρες μετά την εφαρμογή και διαρκεί ένα χρόνο. Για πιο μόνιμα αποτελέσματα προτείνονται οι ενέσεις λίπους με λίπος που αναροφάται από το σώμα. Καθώς περιέχει βλαστοκύτταρα, το λίπος δίνει νέα ζωή στο δέρμα και το κάνει να ακτινοβολεί φυσικά.
Για ακόμη περισσότερο φως
Υπάρχει μία μη επεμβατική τεχνική που ο γιατρός μπορεί να την χρησιμοποιήσει και να επιμείνει στα σημεία στα οποία θέλει να δώσει περισσότερη λάμψη. Πρόκειται για την οξυγονοθεραπεία, τη μέθοδο που αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνωσης του δέρματος με αποτέλεσμα να φτάνουν σε αυτό τα θρεπτικά στοιχεία με την κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε να το κάνουν να λάμπει. Η θεραπεία ξεκινάει με μία ήπια δερμοαπόξεση που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίζει. Στη συνέχεια η συσκευή βομβαρδίζει την επιδερμίδα με φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν μια φυσιολογική αντίδραση στην αιμοσφαιρίνη και την κάνουν να στέλνει στην περιοχή πλούσιο σε οξυγόνο αίμα. Συγχρόνως η οξυγόνωση βοηθάει ώστε να απορροφηθεί ο ορός λάμψης που απλώνεται στο δέρμα. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές, μία κάθε μήνα και τα αποτελέσματα διατηρούνται για πάντα.