Το μόνο που χρειάζεστε για να ξαναβρείτε την φόρμα σας μετά τον τοκετό, είναι αυτές οι απλές ασκήσεις που σας προτείνουμε και 10 λεπτά μόνο την μέρα.
Αν είστε νέα μαμά γνωρίζετε πολύ καλά ότι όση διάθεση και αν έχετε, το να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο.  Είτε γιατί δεν έχετε χρόνο να τρέχετε στα γυμναστήρια, είτε δεν έχετε κάπου να αφήσετε το μωρό σας. Από την άλλη, έχετε άπλετο χρόνο για παιχνίδι και αγκαλιές μαζί του.  Γιατί αυτά τα δύο να μην συνδυαστούν μεταξύ τους;
Προμηθευτείτε ένα καλό, παχύ στρώμα γυμναστικής και κάντε την γυμναστική παιχνίδι και για τους δύο!   Κάθε μία από τις ασκήσεις που σας προτείνουμε εστιάζουν σε διαφορετική περιοχή του σώματος και υπόσχονται αποτελεσματική αποτατάσταση της φόρμας σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ολοκληρώστε 3 φορές από 10 επαναλήψεις ανά άσκηση ή πλευρά με διάλειμμα περίπου ένα λεπτό σε κάθε άσκηση και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι το μωρό σας είναι συνεργάσιμο.

Ασκήσεις

Στομάχι

Ξαπλώστε με την πλάτη και τα γόνατά σας λυγισμένα. Κρατήστε το μωρό, ακουμπώντας το στο στομάχι σας. Ανασηκώστε αργά το κεφάλι σας, με το πηγούνι σας να «κοιτά» προς τα κάτω, έως ότου οι ώμοι σηκωθούν από το έδαφος. Επιστρέφετε σιγά σιγά στην αρχική σας θέση και πάλι από την αρχή.

Γλουτοί

Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και τα πέλματα ελάχιστα στραμμένα προς τα έξω. Κρατήστε το μωρό αγκαλιά στο στήθος σας. Λυγίστε τα γόνατα σαν να  προσπαθείτε να καθίσετε σε καρέκλα, διατηρώντας τη πλάτη και την μέση ίσια. Επαναλάβετε αργά και σταθερά.

Εσωτερικοί μηροί

Σταθείτε όρθιες με τα πόδια στην ευθεία, τα δάχτυλα των ποδιών γυρισμένα προς τα έξω. (όπως είναι η αρχική στάση στο μπαλέτο) Ακουμπήστε το μωρό σας στο στήθος.  Σηκώστε το ένα πόδι ευθεία (μπροστά), κρατώντας πάντα το πέλμα σας γυρισμένο προς τα έξω. Σηκώνετε το πόδι, και μετά το κατεβάζετε.

Εξωτερικοί μηροί και γοφοί

Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ίσια και ενωμένα. Κρατήστε το μωρό στο στήθος σας. Επεκτείνετε το ένα πόδι προς τα έξω, κρατώντας το γόνατο προς τα εμπρός. Ανασηκώστε το από το έδαφος και στη συνέχεια, κατεβάστε το σιγά σιγά.

Για χέρια και κοιλιακούς

Καθίστε με τα πόδια μπροστά σας, ελαφρώς λυγισμένα στο γόνατο σχηματίζοντας ένα «V.» Κρατήστε το μωρό λίγο μακριά από το στήθος σας χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια και στηρίξτε το ελαφρώς. Ξεκινώντας από τον κορμό σας, στρέψτε το μωρό να κινείται προς τη μία πλευρά και έπειτα προς το άλλη.

Μπράτσα

Ξαπλώστε με την πλάτη και τα γόνατά σας λυγισμένα. Κρατήστε το μωρό στα χέρια σας έτσι να αιωρείται πάνω από το στήθος σας, σαν αεροπλανάκι. Τεντώστε τα χέρια σας ευθεία ώστε  το μωρό σας να είναι στον αέρα. Όταν κατεβάζετε το μωρό φροντίστε οι αγκώνες σας να παραμένουν δίπλα στοκ κορμό. Επαναλάβετε.