»Είναι δίδυμα;»

»Ναι, αυτά τα δύο κοριτσάκια στο καρότσι είναι δίδυμα. Για χιλιοστή φορά.» Αυτό τον καθημερινό διάλογο είχε στο μυαλό της η Αυστραλιανή μαμά Άνι Νόλαν, όταν αποφάσισε να απαντήσει γραπτώς στις δώδεκα πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που δέχεται συνεχώς από άγνωστους, όταν την βλέπουν με τις 2χρονες κόρες της, Ντέλφια και Τσέσκα.

Και όχι, δεν κυκλοφορεί στους δρόμους του Σίντνεϊ με τις δηλώσεις της κολλημένες στο καρότσι. Πρόκειται για ανάρτηση της στο Facebook με την εξής αιτιολογία: 

»Όταν είσαι μαμά διδύμων, γίνεσαι συνεχώς αποδέκτης συγκεκριμένων ερωτήσεων ή ακούς απόψεις και συμβουλές, κάθε φορά που βγαίνεις με τα παιδιά σου από το σπίτι. Ξέρω, πως οι περισσότεροι άνθρωποι που με πλησιάζουν το κάνουν καλοπροαίρετα ή είναι απλά περίεργοι. Κάποιοι όμως, είναι απίστευτα παρεμβατικοί και αδιάκριτοι και αυτό είναι πολύ κουραστικό. Με αυτή την φωτογραφία θέλω απλά να καλύψω τις απορίες σας, ώστε την επόμενη φορά που θα συναντήσετε μαμά με δίδυμα, να είστε πιο… ενήμεροι. Ευχαριστώ για την κατανόηση!»     

Ναι, είναι δικά μου. Ναι, είναι δίδυμα. Ναι, είναι κορίτσια. Όχι, δεν είναι μονοζυγωτικά. Ναι, ξέρω, μοιάζουν πολύ. Ναι, είμαι σίγουρη, δεν είναι μονοζυγωτικά.

Συλλάβαμε κάνοντας σεξ. Γεννήθηκαν με καισαρική. Έχετε δίδυμα στην οικογένεια σας; Τέλεια! Όχι, εμείς δεν είχαμε δίδυμα, μέχρι τώρα. Ναι, τα χέρια μου είναι πάντα γεμάτα (μερικές φορές με δύο ποτήρια κρασί, μήπως και χαλαρώσω). Ναι, με τρίδυμα θα ήταν  δυσκολότερα τα πράγματα.