Τι είναι η baby yoga; 

Είναι yoga για μαμάδες με μωρά 2-18 μηνών. Περιλαμβάνει προσαρμοσμένες στάσεις γιόγκα για ευλυγισία και ενδυνάμωση, απαλό βρεφικό μασάζ, κινήσεις που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την ισορροπία καθώς και τεχνικές χαλάρωσης τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό. Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν 4-5 εβδομάδες αργότερα μετά τον τοκετό.

Τα οφέλη για τη μαμά

-Η γιόγκα βοηθάει στην αποκατάσταση της μήτρας, της κοιλιάς και της λεκάνης. Ανακουφίζει από τους πόνους της πλάτης και της μέσης και τις ενοχλήσεις του στήθους.-Βοηθάει τις μαμάδες να ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη της αναπνοής, ιδιαίτερα σε καταστάσεις που απαιτούν ηρεμία.– Η yoga βοηθάει στην ποιότητα του θηλασμού. Με τη σωστή και εις βάθος αναπνοή η ροή του γάλατος αυξάνεται και ο θηλασμός διευκολύνεται.-Ενισχύει την αυτοπεποίθηση ως προς τον τρόπο που οι μαμάδες κρατούν το νεογέννητο. Επίσης με τη baby yoga  μαθαίνουν φυσικούς τρόπους να το ηρεμούν και να συνδέονται μαζί του σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Τα οφέλη για το μωρό-Η baby yoga βοηθάει τα μωρά να μεγαλώσουν σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο, αναπτύσσοντας επίγνωση και συναίσθηση του σώματός τους.-Βελτιώνει την πέψη και προσφέρει ανακούφιση από τους κολικούς,  μια που οι κινήσεις της yoga κινητοποιούν το ανώριμο ακόμα πεπτικό σύστημα, βοηθώντας στην περισταλτικότητα των εντέρων αλλά και την παραγωγή πεπτικών ενζύμων.-Τέλος, οι ασκήσεις της baby yoga συμβάλλουν στη χαλάρωση τόσο της μητέρας όσο και του μωρού και βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου του μωρού.

Τα οφέλη και για τους δυοΗ baby yoga ενισχύει το δέσιμο μεταξύ μαμάς και μωρού. Η μητέρα μέσα από το άγγιγμα και την επικοινωνία περνάει αποκλειστικό και ποιοτικό χρόνο με το παιδί της αλλά και μαθαίνει να αναγνωρίζει τις ανάγκες του κάτι που της χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Τμήματα baby yoga λειτουργούν στις παρακάτω διευθύνσεις:  

Atelier Somatos (Κλεoμένους & Αριστοδήμου 13, Κολωνάκι, μετρό Ευαγγελισμός)

Athens Yoga Studio:Λουίζης Ριανκούρ 65-67, Αμπελόκηποι

Εργαστήρι Πόρτα: Αγαθάρχου 12, Αθήνα, τηλ. 210 3249829

Με τη συνεργασία του Ευάγγελου Παππά (καθηγητής Φυσικής Αγωγής και απόφοιτος Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας)