Κι όμως οι τέσσερις πρωταγωνίστριες εκτός από το σεξ, τη μόδα, τους άντρες και τις σχέσεις  μας είπαν κάποια πράγματα για τη μητρότητα.  Είναι η σειρά που παίχτηκε για έξι ολόκληρα χρόνια, κέρδισε 7 βραβεία ερμηνείας στα βραβεία Εmmy, και 8 βραβεία  καλύτερης τηλεοπτικής σειράς. Εκτιμήθηκε από τις γυναίκες των 40 παρά κάτι, έγινε φετίχ για τις γυναίκες καριέρας που ήταν αυτό ακριβώς που έβλεπαν στην οθόνη: ανύπαντρες, χωρίς παιδιά, με κύρια ασχολία τον εαυτό τους και υπήρξε σύμβολο για τις νεότερες γενιές, των 15-20. Αγαπήθηκε πάντως από όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως σ’ αυτόν τον πλανήτη, ως η πλέον ατακαδόρικη σειρά. Εμείς συλλέξαμε μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες ατάκες των τεσσάρων πρωταγωνιστριών για τη μητρότητα, το γάμο, τους άντρες και τις σχέσεις…

Για το νεογέννητο Μιράντα: Για το μόλις τριών μηνών γιο της Μπρέιντι: Όχι δεν είναι άρρωστος. Δεν είναι πεινασμένος, δε βγάζει δόντια, δεν είναι άρρωστος! Απλώς… τσιρίζει. Κάνω τα πάντα αλλά δείχνει σα να μην ευχαριστιέται τίποτα. Αν ήταν 35  χρονών θα ήταν η ώρα που θα του έλεγα να χωρίσουμε.

Για τα παιδικά παραμύθια

Μιράντα: Ίσως η ωριμότητα, ίσως η σοφία της ηλικίας που με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι τα παιδικά παραμύθια δεν είναι πάντα δίκαια. Για παράδειγμα η μάγισσα από το παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» είναι πολύ παρεξηγημένη. Έφτιαξε το σπίτι των ονείρων της, φτιαγμένο όλο από ζάχαρη και ήρθαν δυο κακομαθημένα απρόσκλητα και άρχισαν να της το τρώνε.  

Για τη μητρότητα

Σαμάνθα: Πραγματικά, βρίσκω πολύ θλιβερό για τις γυναίκες να «χρησιμοποιούν» τη μητρότητα για να δώσουν αξία στην ύπαρξή τους!!!

Κάρι: (αποδοκιμαστικά προς τη φίλη της): Σωστά, γιατί να μη «χρησιμοποιεί» απλώς το σεξ ή ένα ωραίο κοκτέιλ όπως οι εμείς οι υπόλοιπες που δεν έχουμε παιδιά;

Για τους μπαμπάδες

Στιβ: Ο (περιστασιακός) σύντροφος της Μιράντα όταν του αναγγέλει ότι είναι έγκυος: «Α έλα, θέλω πολύ ένα μωρό: Θα έχει πλάκα»

Μιράντα: Στιβ, το μωρό δεν είναι τραπέζι για ποδοσφαιράκι!

Έχεις ιδέα πόση δουλειά έχει ένα μωρό; 

Στιβ: Ναι ξέρω, αλλά από την άλλη θα μπορώ να αγκαλιάζω κάποιον κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βλέπουμε αγκαλιά καρτούν όσο εσύ θα είσαι στη δουλειά.

Μιράντα: Ναι και μετά εγώ να ξυπνάω από το κλάμα του μωρού το βράδυ και να είμαι ολομόναχη και το άλλο πρωί να ξανασηκώνομαι να το ταίσω, και μετά να μένω άγρυπνη και όρθια στη δουλειά επί 14 ώρες, για να μπορώ να συντηρήσω το διαμέρισμα που εσύ θα απολαμβάνεις χαζεύοντας καρτούν με το μωρό.

Στιβ: Ας ελπίσουμε ότι το μωρό θα κληρονομήσει τη δική μου θετική στάση ζωής.

Για τα αξεσουάρ μητρότητας Σάρλοτ: Υπόσχομαι να μη γίνω μια από αυτές τις μαμάδες που μιλάνε για «Κάδους για Πάνες».

Κάρι: Εντάξει.

Σαμάνθα: Τι στο καλό είναι ο Κάδος για Πάνες;

Κάρι: Δεν ξέρω, μήπως κάποιος που κρύβεσαι  πίσω του για να αλλάξεις την πάνα του μωρού;

Για την επιλογή του σωστού συντρόφου

Μιράντα: Ξέρεις υπάρχει ένα μεγάλο προτέρημα στο να είσαι με έναν άντρα που δε σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Εννοώ ότι ο Στιβ είναι απόλυτα προβλέψιμος αλλά αυτό ακριβώς αγαπώ σ’ αυτόν. Μαζί του νιώθω άνεση και ασφάλεια.

Κάρι: Βγαίνεις με άντρα ή με μίνι βαν;

Για τις παραδόσεις

Μιράντα: Ο Στιβ θέλει να βαφτιστεί ο Μπρέιντι καθολικός. Θα φορέσει και φόρεμα!!!!!

Κάρι: Α, το πρώτο του drag show!  

Για την υπογονιμότητα

Σαμάνθα: Αν είναι τόσο δύσκολο να μείνει μια γυναίκα έγκυος, πως γίνεται τα αεροπλάνα να είναι πάντα γεμάτα παιδάκια που τσιρίζουν;

Για το πώς οι γυναίκες χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης Σάρλοτ: Μπράβο! Πως κατάφερε να μπεις και πάλι στο παλιό σου skinny τζην;

Μιράντα: Λοιπόν, άκουσε τη σειρά: έμεινα έγκυος, έγινα ανύπαντρη μητέρα και σταμάτησα να τρώω γιατί δεν είχα πλέον χρόνο.

Σαμάνθα: Να μια δίαιτα που δε θα δοκιμάσω ποτέ

Για τις συζυγικές σχέσεις

Μιράντα: Σε ένα δικαστήριο οι αμφιβολίες μπορεί να σε αθωώσουν από φόνο. Σε ένα γάμο, μπορούν να σε κάνουν κακό να νιώσεις πολύ κακός άνθρωπος. 

Για τη «σύλληψη»

Μιράντα: Αχ, γιατί δε χρησιμοποίησα προφυλακτικό;

Κάρι: Δε χρησιμοποίησες;

Μιράντα: Συγγνώμη. Ο Στβ έχει μόνον έναν όρχι και εγώ μια τεμπέλα ωοθήκη. Πως έγινε και πιάσαμε μωρό; Αυτό είναι οι «Παραολυμπιακοί» της σύλληψης. 

  Για το βιολογικό ρολόι

Μιράντα: Θέλω ένα μωρό σύντομα . Είμαι σε ηλικία που το βιολογικό μου ρολόι με προειδοποιεί: Έχω μόνο μισό εκατομμύρια ικανά. ωάρια 

Κάρι: Και μόλις σκότωσες καμιά τριακοσαριά χιλιάδες, με τα δύο μαρτίνι που ήπιαμε στο γεύμα μας.