Η μητρότητα είναι η πιο ουσιαστική εμπειρία στη ζωή κάθε γυναίκας. Και, φυσικά, μαζί της φέρνει και τη… χρυσόσκονη, που κάνει τα πάντα γύρω της να λάμπουν!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η μητρότητα είναι το υπέρτατο αγαθό της γυναικείας φύσης, αλλά και η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μας. Δεν μας αλλάζει μόνο συναισθηματικά, αλλά και βιολογικά. Μετά τη γέννηση ενός παιδιού, ενδέχεται να μη θυμίζουμε καθόλου τον προηγούμενο εαυτό μας. Αυτοί οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μαρτυρούν περίτρανα το νέο, καθημερινό πρόγραμμα ύπνου (ή μάλλον την παντελή έλλειψη ύπνου)! Εκεί όπου πριν διαγράφονταν οι καλλίγραμμοι κοιλιακοί μας, τώρα «κείτεται» στωικά το στομάχι μας. Τα πόδια μας μπορεί να μη χωράνε πια στις υπέροχες γόβες μας, και τα μαλλιά μας να έχουν χάσει κάπως τη ζωντάνια τους με τις συνεχόμενες ορμονικές διαταραχές στον οργανισμό μας. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε αυτές τις προσωρινές μικροαλλαγές στην εμφάνισή μας, είναι αποδεδειγμένο ότι η μητρότητα αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ομορφιάς που μπορεί μια γυναίκα να βιώσει. Δεν πρόκειται απλά για την πιο υπέροχη εμπειρία του κόσμου, αλλά για μια ιεροτελεστία, ένα νέο τρόπο ζωής που μεταμορφώνει τη γυναίκα σταδιακά σε μια ύπαρξη ακόμα πιο «φωτεινή». Να γιατί:

  1. Χαμογελάμε περισσότερο

Μα, πώς να αντισταθεί κανείς σ’ αυτές τις απίστευτες γκριμάτσες που κάνει με το μουτράκι του! Αυτές τις τόσο τρυφερές στιγμές που περνάει μια μαμά με το μωρό της όταν κάνει τα γελάκια του και κοιτάζει αστεία καθετί καινούργιο!

  1. Νιώθουμε εσωτερική ολοκλήρωση

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορεί να κάνει μια γυναίκα να ακτινοβολεί αυτή τη λάμψη της συναισθηματικής πληρότητας, από τη μητρότητα που φέρνει μαζί της αυτά τα ανεξάντλητα, μοναδικά συναισθήματα. Τίποτα πιο όμορφο από την εσωτερική ολοκλήρωση που μια μητέρα έχει βιώσει με τη γέννηση του παιδιού της.

  1. Το σώμα μας είναι απλά τέλειο

Ακόμα κι αν έχετε λίγες ραγάδες, λιγότερο επίπεδη κοιλιά ή λιγότερο σφριγηλό στήθος, είναι βέβαιο ότι αισθάνεστε πολύ όμορφα γνωρίζοντας την πραγματική δύναμη και τις απίστευτες δυνατότητες που κρύβει το σώμα σας. Είναι εκείνο που πρωταγωνιστεί στο θαύμα της ζωής, και δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να συγκριθεί με αυτό!

  1. Μαθαίνουμε τι θα πει αυτοπεποίθηση

Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες έχουν διάφορες ανασφάλειες, άλλοτε ουσιαστικές κι άλλοτε τελείως ασήμαντες. Ανησυχούν πολύ για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνες και για το πόσο αποδεκτές θα είναι. Όταν, όμως, έρχεται η μητρότητα στη ζωή τους, αντιλαμβάνονται πόσο πολύ ευχαριστημένες πρέπει να είναι από τη φύση τους, οπότε αρχίζουν να έχουν μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό τους και λιγότερη στους άλλους. Η εμπειρία της μητρότητας μας βοηθά να αναγνωρίσουμε την ουσία της ύπαρξής μας και να την αποδεχτούμε. Κι, επομένως, να μας αγαπήσουμε πραγματικά!

  1. Είμαστε φτιαγμένες για να εισπράττουμε και να δίνουμε αγάπη

Κάθε φορά που το παιδάκι σας σας αγκαλιάζει με λατρεία και τόσο στοργικά γραπώνεται πάνω σας με τα μικροσκοπικά χεράκια του ή χαϊδεύει με απίστευτη αφοσίωση τα μαλλιά σας, που για εκείνο είναι τα πιο βελούδινα μαλλιά του κόσμου, δικαιωματικά δεν μπορείτε παρά να νιώθετε ότι είστε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη! Στα μάτια του παιδιού σας είστε η πιο όμορφη μαμά του πλανήτη, κι αυτό είναι το πιο γλυκό δώρο αγάπης που θα μπορούσε να σας προσφέρει η φύση!