μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Πώς οι γυναίκες καταφέρνουν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα;

17/12/2013
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Πώς οι γυναίκες καταφέρνουν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα;
Μπορεί οι άντρες να το αρνούνται επί χρόνια αλλά πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης μας αποδεικνύει, ότι οι άνδρες είναι πιο αργοί και λιγότερο οργανωμένοι από τις γυναίκες, οι οποίες τα καταφέρνουν πολύ καλά στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.


Ο επικεφαλής της έρευνας δόκτωρ Gijsbert Stoet και οι συνεργάτες τους, έκαναν ένα πείραμα. Στο πείραμα αυτό συνέκρινε 120 γυναίκες και 120 άνδρες σε μια δοκιμή στον υπολογιστή, που περιείχε εναλλαγές μεταξύ δραστηριοτήτων που αφορούσαν την καταμέτρηση αριθμών και την αναγνώριση σχημάτων.

Όταν έπρεπε να κάνουν ένα πράγμα την φορά και τα δύο φύλα αντεπεξήλθαν με την ίδια επιτυχία. Ωστόσο, όταν τα καθήκοντα έγιναν πιο περίπλοκα, φάνηκε ότι οι άνδρες έκαναν πολλά λάθη.

Επίσης οι άνδρες χρειάστηκαν 77 % περισσότερο χρόνο για να πραγματοποιήσουν τα καθήκοντά τους, ενώ οι γυναίκες χρειάστηκαν 69% περισσότερο χρόνο.

«Αυτή η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι σημαντική όταν αξιολογείται αθροιστικά κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας ή μας εβδομάδας «δήλωσε ο Δρ. Stoet.

Σε μία δεύτερη δοκιμασία, μια ομάδα γυναικών και ανδρών έλαβαν προθεσμία οκτώ λεπτών για να ολοκληρώσουν μια σειρά από καθήκοντα – όπως να εντοπίσουν κάποιο εστιατόριο σε χάρτη ή να ολοκληρώσουν ένα τηλεφώνημα.

Επειδή τα οχτώ λεπτά ήταν πολύ λίγα, οι συμμετέχοντες των δύο φύλων αναγκάστηκαν να θέσουν προτεραιότητες, να οργανώσουν το χρόνο τους και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Οι γυναίκες όπως διαπιστώθηκε, είχαν πολύ καλύτερη απόδοση έναντι των ανδρών.


Σχετικά Άρθρα

Οι όμορφες γυναίκες κάνουν τους άντρες «χαζούς»!
Μια κάπως ασυνήθιστη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Ράντμπουντ, και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση ...
Πόσο ειλικρινείς είμαστε όταν μιλάμε για το σεξ;
Αν επιλέγετε να λέτε μερικά ψεματάκια σχετικά με τις σεξουαλικές σας εμπειρίες ή έστω να αποκρύπτετε ένα μέρος της αλήθειας, τότε πρέπει να ...
Κάνε παρέα με την πεθερά σου, να δεις καλό!
Είστε από τις νύφες που έχουν καλές σχέσεις με τη μαμά του άντρα τους ή ανήκετε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που διατηρούν όσο το δυνατόν...
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άντρες στις γυναίκες;
… Ίσως και να μην είναι αυτό που φαντάζεστε!
Γιατί οι νέες μαμάδες δεν έχουν διάθεση για σεξ;
Μήπως ανήκετε κι εσείς στην πλειοψηφία των γυναικών που αδιαφορούν για τη σεξουαλική τους ζωή μετά τον ερχομό του παιδιού τους; 
Τι σχέση έχουν οι άντρες με τη γυναικεία εμμηνόπαυση;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επιλεκτικό ζευγάρωμα των αντρών έχει επηρεάσει σημαντικά τη γονιμότητα των γυναικών με το πέρασμα των χρόνων.