μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

10 υπέροχες συμβουλές σε μια μαμά με γιους!

08/04/2014
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
10 υπέροχες συμβουλές σε μια μαμά με γιους!
Γιατί πίσω από έναν καλό γιο, κρύβεται πάντα μια σωστή μαμά!

1. Αφήστε τον να παίξει video games 
Τα video games βοηθούν τα αγόρια να εκτονώνουν την επιθετικότητά τους, χωρίς να χρειαστεί να «κάνουν κακό» σε κανένα. Επιπλέον τα βοηθάει να αποκτήσουν συντονισμό, ανάμεσα στην κίνηση και στην όραση! 

2. Μάθετέ τον ότι οι σχέσεις είναι σημαντικές! 
Γι’ αυτό αξίζει να παραμένεις πιστός σε αυτές αλλά και κάποιες φορές να «δουλεύεις» πολύ γι’ αυτές. Και φυσικά, ότι οι σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές δε στηρίζονται μόνο στη χαρά και τη διασκέδαση! Μερικές φορές, έχουν καιν πολλά δάκρυα.

3. Μάθετε του ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κλαίει ένα αγόρι 
Αρκεί να κλαίει για πραγματικούς λόγους, όπως όταν νιώθει πραγματικά πληγωμένος! Αλλιώς το κλάμα δεν είναι έκφραση του συναισθήματος, αλλά γκρίνια και ένδειξη κακομαθημένης συμπεριφοράς. 

4. Κάντε του δώρο ένα παιχνίδι Lego και «κρύψτε» τις «οδηγίες»
Αφήστε τον ελεύθερο να κάνει κάτι δημιουργικό και τρελό. Ενθαρρύνετε τον να χρησιμοποιήσει κάθε κομμάτι Lego όπως του έρθει και για οποιαδήποτε χρήση φανταστεί! 

5. Αφήστε τον να σας βοηθήσει στα πιάτα 
Ναι, τώρα ίσως σας φαίνεται υπερβολικό ή επικίνδυνο για ένα μικρό αγόρι να πλένει τα πιάτα, αλλά κάποτε θα σας ευγνωμονεί! Όπως επίσης και η κοπέλα του. 

6. Υποστηρίξτε τον 
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει πως δεν είναι μόνος του σε αυτόν τον κόσμο. Και πως στα δύσκολα θα είστε πάντα δίπλα του. Ίσως μεγαλώνοντας νιώσει ότι αυτός ο κόσμος είναι τεράστιος και μπορεί να τον «καταπιεί». Ότι πάντα θα υπάρχουν ψηλότεροι από αυτόν, δυνατότεροι πιο σκληροί. Η υποστήριξη σας όμως είναι πάντα το δυνατό του όπλο. Ακόμη και όταν δε θα βρίσκεστε πλάι του. 

7. Μάθετέ τον να είναι «αστείος» 
Ακόμη κι αν εξελιχθεί σε σοβαρό διανοούμενο ή σπασίσκλα επιστήμονα, πάντα ένα κομμάτι του μπορεί να δείχνει διασκεδαστικό! Και δεν υπάρχει πιο σέξυ χαρακτηριστικό για έναν άντρα, από το χιούμορ! 

8. Αφήστε τον να νιώσει ελεύθερος 
Μπορεί να του αρέσει να μένει σπίτι και να διαβάζει βιβλία, μπορεί να θέλει να γυρίσει τον κόσμο. Αφήστε τον να αποφασίσει μόνος του τι του αρέσει να κάνει, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους «κανόνες»! Δώστε του αρκετή ελευθερία ώστε να κάνει τα λάθη του και δείξτε του εμπιστοσύνη, ώστε να μπορέσει να εμπιστευτεί και ο ίδιος τις επιλογές του. 

9. Καθίστε μαζί του χωρίς να μιλάτε 
Μάθετε του την ομορφιά και τη δύναμη που κρύβει η σιωπή. Δε χρειάζεται συνεχώς να φλυαρείτε ή να κουτσομπολεύετε από αμηχανία! Κάποιες φορές η σιωπή είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να δείχνουμε τα συναισθήματά μας στον άλλο. 

10. Μάθετέ του τρόπους 
Γιατί ο κόσμος γίνεται πιο όμορφος, πιο ζεστός και πιο φιλικός όταν είναι «ντυμένος» με ευγένεια

Σχετικά Άρθρα

Γιατί τσακωνόμαστε τα Χριστούγεννα;
Θεωρητικά, τα Χριστούγεννα είναι ημέρες αγάπης και ειρήνης για κάθε οικογένεια. Γιορτές, χαρά, στολίδια, γέλια… Όλοι παρασυρόμαστε από το εο...
20 πράγματα που ξέρω (σίγουρα) από τότε που έγινα μαμά!
1. Το πλυντήριο ρούχων και πιάτων θα γίνουν οι δυο αγαπημένες σας συσκευές. Τουλάχιστον μέχρι τα παιδιά να κλείσουν τα 7 (ή μήπως τα 17;). 2...
Και...καλύτερες εργαζόμενες οι μαμάδες!
Σύμφωνα τη νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 γυναικών και 500 εργοδοτών για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού ...
10 πράγματα που δεν σας είπαν ποτέ για τη μητρότητα!
1.Δεν υπάρχει καμιά πρωτάρα μαμά στον πλανήτη αυτόν που να ξέρει τι κάνειΑλλά καμία. Όλες θέλουμε το καλύτερο, ελπίζουμε στο καλύτερο, αλλά ...
Τα 10 πιο συγκινητικά πράγματα που κάνουν τα παιδιά μας!
1. Τους αρέσει να μας αγκαλιάζουνΈτσι, χωρίς λόγο, μόνο για να διασκεδάσουν. Ακόμη κι αν πριν λίγο τους απαγορεύσαμε να φάνε τρίτο γλυκό εκε...
8 πράγματα που κατέκρινα στις μαμάδες, μέχρι που έγινα κι εγώ μαμά!
1. Να κοιμάσαι μαζί με τα παιδιά σουΚάθε φορά που άκουγα ότι μια μαμά έπαιρνε το παιδί της στο κρεβάτι της για ύπνο, αγανακτούσα λέγοντας: «...