Τα ίδια της τα παιδιά είναι η απάντηση. Κι όταν μιλάμε για… παιδιά σαν τον Kevin Durant, τον κορυφαίο παίκτη του NBA, που υποκλίθηκε με ευγνωμοσύνη μπροστά στην ηρωίδα μητέρα του, κι έστρεψε όλα τα φώτα κι όλες τις κάμερες να φωτίσουν το πρόσωπο της,  τότε με τη σειρά μας κι εμείς  υποκλινόμαστε τόσο στο μεγαλείο της μάνας, όσο και στο μεγαλείο του γιου…
Ο Kevin Durant είναι πλέον ο MVP του ΝΒΑ. Το αστέρι των Thunder της Οκλαχόμα Σίτι, στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου, ευχαρίστησε τους συμπαίκτες και η μαμά του σε μια ομιλία 25 λεπτών που άφησε άφωνο το ακροατήριο. Ανέφερε προσωπικές ιστορίες τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, ευχαριστώντας τους ξεχωριστά τον καθένα. Απευθύνθηκε επίσης και στους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους ήταν έξω από τις εγκαταστάσεις της ομάδας όπου πραγματοποιείτο η εκδήλωση, για να το γιορτάσουν, αφού στα μάτια των φίλων των Thunder ήταν ο MVP τους εδώ και πολύ καιρό. Και όχι μόνο επειδή είναι δεινός «εκτελέστης» και σκοράρει αλλά και για το γεγονός ότι παραμένει ταπεινός και ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθάει τους συνανθρώπους του όταν τον έχουν ανάγκη.
Αλλά η πραγματική συγκίνηση ήρθε όταν ο Durant ευχαρίστησε τη μητέρα του.
«Τέλος, η μητέρα μου. Δεν πιστεύω ότι γνωρίζεις τι έκανες» ξεκίνησε το λόγο του σκουπίζοντας τα δάκρυά του. «Είχες τον αδελφό μου όταν ήσουν 18 χρονών, 3 χρόνια μετά γεννήθηκα και εγώ. Οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας αφού ήσουν μια ανύπαντρη μητέρα με δύο αγόρια και μόλις 21 ετών. Όλοι μας έλεγαν ότι δεν θα έπρεπε να ήμασταν εδώ».
Ο Durant περιέγραψε την ζωή του. Είπε ότι εκείνος, η μητέρα του και ο αδελφός του μετακινούνταν σε διαφορετικά μέρη συνεχώς.
«Μετακινηθήκαμε από διαμέρισμα σε διαμέρισμα. Μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που είχα ήταν όταν πήγαμε στο πρώτο μας διαμέρισμα. Χωρίς κρεβάτι, χωρίς έπιπλα, μείναμε όλοι στο σαλόνι και αγκαλιαστήκαμε. Σκεφτήκαμε ότι τα καταφέραμε».
Η μητέρα του, καθ’ όλη της διάρκεια της ομιλίας δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης.
Αφού αφηγήθηκε τις δοκιμασίες και τους θριάμβους τους, κλείνει την ομιλία του λέγοντας!
«Εμείς δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ. Μας έκανες να πιστέψουμε. Μας κράτησες μακριά από τον κακό δρόμο. Μας έντυσες. Μας είχες φαγητό στο τραπέζι. Όταν εσύ δεν έτρωγες και έμενες νηστική, μας έλεγες ότι είχες φάει. Πήγαινες για ύπνο πεινασμένη. Θυσιάστηκες για εμάς. Εσύ λοιπόν είσαι ο πιο πολύτιμος παίκτης (MVP)».
Σε αυτό το σημείο το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και η μητέρα του ράγισε.
Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του.