μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

10 μυστικά που γνωρίζουν οι ψυχικά υγιείς μαμάδες!

13/10/2014
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
10 μυστικά που γνωρίζουν οι ψυχικά υγιείς μαμάδες!

Η μητρότητα είναι υπέροχη, αλλά πολλές φορές είναι και πολύ «σκληρή». Όλες ξέρουμε ότι από εκείνη την πρώτη μαγική στιγμή που γινόμαστε μαμάδες, η ξενοιασιά μας έχει φύγει πολύ μακριά. Εκείνες λοιπόν τις στιγμές που νιώθετε να τρελαίνεστε και το μυαλό σας να «φεύγει» μακριά, θυμηθείτε αυτά τα 10 απλά πράγματα!

1. Γελάστε. Πολύ και συχνά!
Ε, ναι, ειδικά τους πρώτους μήνες που η μητρότητα είναι ακόμη πιο δύσκολη, εσείς φροντίστε να μη χάσετε το χιούμορ σας.

2. Γελάστε στα παιδιά σας
Έχετε παρατηρήσει πόσο αστεία είναι τα παιδιά μας μερικές φορές; Οι γκριμάτσες τους, οι αντιδράσεις τους….Γελάστε με αυτά. Και κυρίως γελάστε μαζί τους!

3. Συγχωρήστε το εαυτό σας
Θα ξέρετε βέβαια ότι ο τέλειος γονιός απλώς δεν υπάρχει. Θα κάνετε λάθη. Πολλά και συχνά! Δεν πειράζει. Άλλωστε ούτε η πρώτη είστε ούτε η τελευταία!

4. Συγχωρήστε τα παιδιά σας
Όπως και οι μεγάλοι έτσι και τα παιδιά κάνουν λάθη. Είναι  κι αυτό μέρος της ζωής. Για τα παιδιά ζωή σημαίνει: «δοκιμάζω νέα πράγματα» και «δοκιμάζω τα όρια μου και τις αντοχές μου». Θα σπάσει πολλά ποτήρια, θα λερώσει πολλά ρούχα, θα κάνει δεκάδες ζημιές. Πείτε δεν πειράζει και συνεχίστε!

5. Το Google δεν είναι γιατρός
Γι’ αυτό σταματήστε να google-άρετε οποιοδήποτε σύμπτωμα του παιδιού σας. Αν το παιδί ανεβάσει πυρετό, φωνάξτε το γιατρό!

6. Το ένστικτό σας είναι πάντα σωστό
Γ’ αυτό πάντα να το ακούτε! Ο σωστός τρόπος είναι αυτός που λειτουργεί για την οικογένειά σας. Γι’ αυτό μην αφήσετε κανένα εγχειρίδιο «μητρότητας» και κανένα άλλο μπαμπά ή μαμά να σας πει τι είναι σωστό και τι λάθος. Εσείς γνωρίζετε τα παιδιά σας καλύτερα από τον καθένα!

7. Απορρίψτε τους αρνητικούς ανθρώπους
Και όταν λέμε «αρνητικούς», εννοούμε όλες εκείνες τις «τοξικές» μαμάδες που ξέρουν τα πάντα, τις πεθερές που επιμένουν ότι εκείνες ξέρουν καλύτερα, εκείνους που σας κοιτούν υποτιμητικά στο εστιατόρια επειδή το παιδί σας έκλαψε…και όλους αυτούς που προσπαθούν να σας πείσουν ότι τα κάνετε όλα…λάθος!

8. Πείτε σ 'αγαπώ και αγκαλιάστε καθημερινά τα παιδιά σας
Ποιος δεν θέλει μια καθημερινή ένδειξη αγάπη, μια απόδειξη ότι είναι αποδεκτός; Ειδικά τα παιδιά το θέλουν και το χρειάζονται περισσότερο. Γ’ αυτό απλώς δώστε τους το!

9. Τα πιάτα μπορούν να περιμένουν
Και τα πλυντήρια και το άπλωμα και το σίδερο. Μην κρύβεστε πίσω από τις δουλειές θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο για την οικογένεια και τα παιδιά σας! Αν τους έχετε υποσχεθεί βόλτα μην την αναβάλετε για να πλύνετε τα πιάτα! Τα πιάτα θα είναι πάντα εκεί.

10. Αγαπάτε τα παιδιά σας κάθε δευτερόλεπτο και σε κάθε στάδιο...
...γιατί αυτά είναι τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σας Ναι, και τα παιδιά θα μεγαλώσουν, θα φύγουν και τότε θα προσπαθείτε να θυμηθείτε όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές του μεγαλώματος τους! 

Σχετικά Άρθρα

Μητρότητα και κρίσεις πανικού: Τι πρέπει να κάνω;
Έχετε αναρωτηθεί γιατί η μητρότητα μας προκαλεί κρίσεις πανικού;Έχουμε οικογένεια, παιδιά που λατρεύουμε και δουλειά που μας ικανοποιεί. Όμω...
15 μαθήματα ψυχικής ισορροπίας που μου έδωσε η μητρότητα!
Αυτά τα 15 μαθήματα ψυχικής ισορροπίας μου έδωσε η μητρότητα! Και νομίζω θα συμφωνήσετεΌλες οι έρευνες μας λένε κατά καιρούς πόσο βελτιώνει ...
Γιατί η μητρότητα με έκανε τόσο θυμωμένη;
Γιατί κάποιες φορές η μητρότητα μας μεταμορφώνει σε θυμωμένα τέρατα; Και πώς να διαχειριστούμε  αυτόν τον θυμό, ώστε να ανακτήσουμε την...
10 ανομολόγητα μυστικά των μαμάδων
Ποια είναι τα ανομολόγητα σας μυστικά;  Αυτά που -ούτε καν στον ίδιο σας τον εαυτό- δεν τολμάτε να ομολογήστε; Μη αισθάνεστε άσχημα, δε...
Αυτά τα λάθη αποφεύγουν οι χαλαρές μαμάδες
Όλες προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η υπερπροσπάθεια δεν κάνει καθόλου καλό σε μας; Μάλλον ...
9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέα μαμά!
9 συμβουλές για τη νέα μαμά που, όμως, θα σας χρειαστούν για πάντα από εδώ και στο εξής.1. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σα...