Την μητέρα μου την λατρεύω, όπως κάθε παιδί άλλωστε. Μπορεί στα περισσότερα να μην συμφωνούμε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, ξέρω ότι πάντα θα είναι εκεί για μένα και εγώ για εκείνη. Πάντα όμως αναρωτιόμουν, αν μεγαλώναμε μαζί, θα ήμασταν καλές φίλες; Θα πηγαίναμε στην ίδια τάξη;  Θα είχαμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ; Πως θα ήταν σαν φίλη; Βλέποντας τις παλιές φωτογραφίες της και γνωρίζοντας τον χαρακτήρα της πιστεύω ότι θα ήμασταν πολύ καλές φίλες (όπως είμαστε τώρα).
Εκεί που είσαι ήμουνα, κι εκεί που είμαι θα ‘ρθεις…  Αυτή την τόσο γνωστή και τόσο σοφή ρήση αποφάσισε να κάνει πράξη η Danielle Delph, η οποία εμπνεόμενη, τόσο από την αγάπη προς την μητέρα της, όσο και από την απορία που κάθε παιδί έχει για την εικόνα του γονιού του ως μωρό, ως παιδί, ως έφηβο, δημιούργησε ένα πραγματικά ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ. Η ιδέα της πραγματικά πρωτοποριακή: Πήρε παλιές φωτογραφίες της μητέρας της όταν ήταν μωρό, παιδί και έφηβη και αντίστοιχες δικές της και με την βοήθεια του photoshop τις «ένωσε», απογειώνοντας στη σφαίρα της φαντασίας την απίθανη ηλικιακή συνύπαρξή τους, σαν μωρά, σαν αδελφές, σαν έφηβες φίλες….
Αν έχετε απορία για το πώς θα ήταν ο κόσμος σας αν η μαμά σας γεννιόταν και μεγάλωνε μαζί σας, δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Αξίζει πραγματικά τον κόπο…