Η φωτογράφος και μαμά Kate Parker δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση οι κόρες της, Αλίκη 6, και η Έλενα 9 ετών, να γίνουν αυτό που η κοινωνία περιμένει από αυτές να είναι.
«Υπάρχει μεγάλη πίεση στα κορίτσια (και στις γυναίκες) για να δείχνουν και να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό που ήθελα να τις διδάξω, είναι να μάθουν ποιες πραγματικά είναι…και ότι αυτό από μόνο του, είναι αρκετό! Αν δεν θέλουν να ντύνονται σαν πριγκίπισσες με ανάλογα φορέματα, ας μην το κάνουν. Το να είναι ο εαυτός τους είναι αρκετό για εμάς και ακόμα περισσότερο για εκείνες. Στο κάτω κάτω αυτός είναι και ο στόχος… Να είναι ο εαυτός τους! Δεν χρειάζεται να έχουν καλοχτενισμένα μαλλιά,  ρούχα που ταιριάζουν μεταξύ τους, ή ακόμη και να είναι καθαρές για να αγαπηθούν ή να γίνουν αποδεκτές. Τις αγαπώ όπως είναι, δυνατές, βρώμικες, φωνακλούδες, ανταγωνιστικές … όπως ακριβώς αγαπήθηκα και εγώ από τους δικούς μου για την ύπαρξη μου. Ήθελα αυτή τη σειρά των φωτογραφιών να δείξει όλη την τόλμη, την αντοχή και την ομορφιά τους».
Όταν η Parker ξεκίνησε αυτό το project «Strong is the new pretty«, αυτό που πραγματικά ήθελε ήταν  να καταγράψει τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας των κοριτσιών της. Και τότε κατάλαβε ότι όσο πιο πολύ μπορούσε να συλλάβει και να κατανοήσει την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα τους, τόσο «ισχυρότερες» θα ήταν και οι φωτογραφίες της. Δεν θα δείτε καμία κούκλα ή ροζ φούστες tutu σ’αυτές τις συγκινητικές και γεμάτες ενέργεια φωτογραφίες. Το αντίθετο μάλιστα, είναι ένα ιδιαίτερο άλμπουμ που αναδεικνύει τί σημαίνει να είσαι ένα κορίτσι σήμερα!
Το μήνυμα της Parker στις κόρες της είναι απλό αλλά τόσο ουσιαστικό! «Να είστε δυνατές, να είστε ο εαυτός σας, να είστε ειλικρινείς και να γιορτάζετε αυτό που είστε»!!!