Πριν αποκτήσεις παιδιά, ο ερχομός της Παρασκευής σημαίνει πολλά ευχάριστα πράγματα: δύο βράδια για να διασκεδάσεις με τους φίλους σου, δύο πρωινά για να χορτάσεις τον ύπνο σου, ελεύθερος χρόνος για να διαβάσεις, να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, να ετοιμάσεις ένα ωραίο γεύμα, να γυμναστείς… Κι όλα αυτά μέσα σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο! Μετά τα παιδιά, αυτό φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός. Πριν, το σκ ήταν η αποθεραπεία από την κούραση της εβδομάδας. Μετά, το σκ είναι απλά άλλο ένα διήμερο σαν όλες τις υπόλοιπες μέρες. Κι οι παρακάτω 10 λόγοι δηλώνουν ξεκάθαρα γιατί δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο όταν είσαι μαμά:

1. Είσαι ξύπνια από τ’ άγρια χαράματα από ένα ανθρωπάκι-ξυπνητήρι, που δεν πρόκειται να σταματήσει για τις επόμενες 14 ώρες.

2. Η λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι το ίδιο μεγάλη μ’ αυτήν που έχεις τις καθημερινές.

3. Το να παραβρεθείς στο πάρτι ενός 3χρονου δεν διαφέρει σε τίποτα από το να κάνεις το διαιτητή όταν μαλώνουν τα παιδιά στο σπίτι.

4. Δεν μπορείς να πιεις ούτε ένα ποτήρι κρασί, μέχρι να πάνε τα παιδιά για ύπνο, ώστε να καταφέρεις να το απολαύσεις με την ησυχία σου βλέποντας λίγη τηλεόραση.

5. Μόλις πάνε τα παιδιά για ύπνο, κατά τις 10 το βράδυ, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι πρέπει ήδη να πας στο κρεβάτι, αν δεν θέλεις να είσαι πτώμα την επόμενη μέρα.

6. Έχεις να ετοιμάσεις και πάλι τρία γεύματα, όπως ακριβώς την Τρίτη, την Τετάρτη κ.ο.κ. Συν του ότι κάποια πιτσιρίκια ασκούν και κριτική στον τρόπο που μαγειρεύεις!

7. Ο χρόνος που μένει ν’ αφιερώσεις στον εαυτό σου, για να κάνεις ένα μπάνιο, να διαβάσεις ή να δεις τηλεόραση, δεν είναι περισσότερος από τα 4 τελευταία λεπτά της μέρας.

8. Όλη τη μέρα σκέφτεσαι: «Μόλις τελειώσω αυτό, θα κάνω διάλειμμα για 5 λεπτά», ακριβώς όπως γίνεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

9. Ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, το να πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ με δυο παιδιά που τραβάνε από τα ράφια τα πάντα λέγεται ΔΟΥΛΕΙΑ.

10. Φτάνει το βράδυ της Κυριακής και σκέφτεσαι: «Θεέ μου, στ’ αλήθεια χρειάζομαι ένα διήμερο ρεπό».